ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Έκανα το καθήκον μου» απάντησε ο Ηλιάδης στη μήνυση της οικογένειας

Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Έκανα το καθήκον μου» απάντησε ο Ηλιάδης στη μήνυση της οικογένειας
H μήνυση της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου φαίνεται πως αφορά τις δηλώσεις του Ανδρέα Ηλιάδη, που ανέφερε ότι η οικογένεια του παιδιού δεν επισκεπτόταν την Τζωρτζίνα το διάστημα κατά το οποίο νοσηλευόταν στην Εντατική INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ (Φωτογραφία Αρχείου)

«Εγώ έκανα το καθήκον μου. Στάθηκα με όλη μου την δύναμη δίπλα στην Τζωρτζίνα» ήταν η απάντηση του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη στη μήνυση που υπέβαλαν σε βάρος του η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών δήλωσε:

«Εγώ έκανα το καθήκον μου. Στάθηκα με όλη μου την δύναμη δίπλα στην Τζωρτζίνα και την κράτησα στην ζωή μαζί με την ομάδα μου, όταν το παιδί πολεμούσε διασωληνωμένο για την ζωή του, έναν ολόκληρο μήνα στην ΜΕΘ Παίδων».

Η μήνυση κατατέθηκε στην Πάτρα και όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται πως αφορά τις δηλώσεις του Ανδρέα Ηλιάδη, που ανέφερε ότι η οικογένεια του παιδιού δεν επισκεπτόταν την Τζωρτζίνα το διάστημα κατά το οποίο νοσηλευόταν στην Εντατική.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αδελφή, η μητέρα, ο πατριός και ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατέθεσαν από κοινού τη μήνυση ισχυρίζονται πως πήγαιναν στο νοσοκομείο να δουν το παιδί όμως ο ίδιος ο γιατρός -όπως λένε- τους έδιωχνε από τους χώρους της Εντατικής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι και ο Μάνος Δασκαλάκης έχει καταθέσει μήνυση κατά του γιατρού της κόρης του Τζωρτζίνας, Ανδρέα Ηλιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση.

«Εμείς –και οι δύο οικογένειες– ήμασταν κάτω στο γρασίδι, αφού ο κ. Ηλιάδης μας έδιωχνε από πάνω και μας έλεγε, ότι εκεί δεν είναι πανηγύρι να κάθεστε όλοι απ' έξω», είναι ο βασικός ισχυρισμός τους.

Ποινική δίωξη και για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας

Η μήνυση αυτή έρχεται δύο ημέρες μετά την ποινική δίωξη εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και για το θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εισαγγελείς, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, έπειτα από την ολοκλήρωση της προκαταρτικής εξέτασης που διενήργησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη η οποία βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, δολοφόνησε και τα δύο μικρότερα παιδιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου στηρίχθηκε στο πολυσέλιδο ιατροδικαστικό πόρισμα των Καρακούκη - Καλόγρια, καθώς και στις καταθέσεις γιατρών. Επιπλέον, επιβαρυντικό στοιχείο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου υπήρξε το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της και μόνο, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές καταδεικνύει ένα συγκεκριμένο «modus operandi» που ακολουθούσε η κατηγορουμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ