ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τρίχρονο κοριτσάκι κατέληξε μετά από σκληρή μάχη

Κορωνοϊός: Τρίχρονο κοριτσάκι κατέληξε μετά από σκληρή μάχη
Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν INTIME

Θλίψη στο Πανελλήνιο για τον θάνατο 3χρονου που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό. Το παιδάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Θριάσιο, ενώ παρουσίαζε πολύ υψηλό πυρετό. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι επί τρία 24ωρα είχε υψηλό πυρετό, άνω των 40 βαθμών.

Το παιδί διακομίστηκε στο Θριάσιο, χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Έγινε ανάταξη και διασωλήνωση του παιδιού και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Η 3χρονη νοσηλεύθηκε στην Εντατική Μονάδα Παίδων για Covid-19 περιστατικά, για 24 ώρες, όπου και κατέληξε σήμερα.

ΠΟΕΔΗΝ: Φέτος το καλοκαίρι ο μεγαλύτερος αριθμός παιδιών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνει ότι λόγω μη τήρησης των μέτρων προστασίας για την Covid-19, φέτος το καλοκαίρι έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευόμενων παιδιών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία.

Όπως τονίζει, ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι μεγαλύτερος από τον χειμώνα παρότι λειτουργούσαν τα σχολεία. «Και βέβαια για να κρίνεται επιβεβλημένη η εισαγωγή των παιδιών σε νοσοκομείο εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα», λέει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα νοσηλεύονται 40 παιδιά στο Παίδων Αγίας Σοφίας, 11 παιδιά στο «Αγλαΐα Κυριακού», 10 παιδιά στο Παίδων Πεντέλης και πέντε παιδιά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

«Επίσης νοσηλεύονται με κορωνοϊό πολλά παιδιά στις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων. Για παράδειγμα, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη η Παιδιατρική Κλινική στην οποία νοσηλεύονται οχτώ παιδάκια με κορωνοϊό. Προσοχή οι γονείς, τήρηση των μέτρων προστασίας. Καλύτερα μάσκα, τεστ, αποστάσεις παρά στο θάλαμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ