ΕΛΛΑΔΑ

Έσβησε η φωτιά στον Αστέρα Βουλιαγμένης - Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Νέα Πέραμο

Έσβησε η φωτιά στον Αστέρα Βουλιαγμένης - Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Νέα Πέραμο
CNN Greece

Ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης, κοντά στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, σε σπιτάκια που χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι με οικοδομικά υλικά,

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα που κατάφεραν να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά.

Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Νέα Πέραμο

Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Νέα Πέραμο Αττικής, για τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο 31ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς και στο σημείο βρίσκονται 82 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα.

Στις 11:35 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προληπτικά την Άνω Βλυχάδα και να κινηθούν προς Μέγαρα, μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος:

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στο 31ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος του Λουτρόπυργου, είναι οριοθετημένη. Στις 11:35 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Άνω Βλυχάδας προς ασφαλή κατεύθυνση. Με συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό. Συνεχίζουν να επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Στις 11:18, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, 1 αεροσκάφος τύπου Air Tractor, μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα μέσω ΝSPA, προσθαλασσώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σαλαμίνας. Οι δύο επιβαίνοντες εξήλθαν σώοι, περισυλλέγησαν από ιδιωτικά σκάφη, μεταφέρθηκαν στη ξηρά και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδρομή παρείχαν, εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., καθώς και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ