ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε ο 22χρονος δράστης

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε ο 22χρονος δράστης
O 22χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς διέπραξε το έγκλημα CNN Greece

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα  ενώπιον του 25ου τακτικού ανακριτή ζήτησε κι έλαβε από τον εισαγγελάε το μεσημέρι του Σαββάτου ο 22χρονος πακιστανικής καταγωγής άνδρας που, όπως ομολόγησε μετά τη σύλληψή του το πρωί του Σαββάτου, δολοφόνησε τη 17χρονη Νικολέτα μέσα στο σπίτι της στο Περιστέρι.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το CNN Greece, O 22χρονος φέρεται να περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς έφτασε στο έγκλημα και πώς έφτασε στο σημείο να κλείσει με τα χέρια του το στόμα της νεαρής κοπέλας μέχρι να βρει φρικτό θάνατο από ασφυξία.

Οι αστυνομικοί, έχοντας πια στα χέρια τους το δράστη της δολοφονίας, σχηματίζουν τη δικογραφία σε βάρος του για να τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα και αφήνουν στον Πακιστανό να εξηγήσει στον δικαστικό λειτουργό τις λεπτομέρειες της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί σε ένα πρώτο στάδιο έρευνας τον ρώτησαν ευθέως για τη δολοφονία της 17χρονης και εκείνος δεν έκρυψε την ενοχή του.

Επίσης, είπε πως μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε από το σπίτι και πώς κατάφερε να φτάσει μέχρι τα Σκόπια και να συλληφθεί στα σύνορα.

Όπως όλα έδειξαν εκ του αποτελέσματος, ποτέ δεν είχε σκοπό να παραδοθεί ούτε είχε έρθει ποτέ σε επαφή ο ίδιος με κάποια άτομα, στα οποία είχε πει ότι θέλει να παραδοθεί.

Οι αστυνομικοί τον περιγράφουν ως ένα «πονηρό άτομο» που δεν αποκλείεται ενώπιον των δικαστικών αρχών να προσπαθήσει να ελαφρύνει τη θέση του και να χρησιμοποιήσει διάφορες δικαιολογίες για το πώς έφτασε στο έγκλημα.

Πώς τον συνέλαβαν οι Αρχές

Ανενόχλητος κατάφερε να ταξιδέψει μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα και συνελήφθη λίγο προτού κατορθώσει να διαφύγει στη Βόρεια Μακεδονία και συγκεκριμένα στα Σκόπια ο 22χρονος σύντροφος καιδράστης της άγριας δολοφονίας της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι Αρχές είχαν δώσει σήμα σε όλα τα σημεία εξόδου της χώρας και εντοπίστηκε σε μία ομάδα παράτυπων μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Την τελευταία στιγμή, έπεσε στα χέρια των Αρχών και τώρα θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές.

Όπως, μάλιστα, αποδείχθηκε εκ του αποτελεσματος, πότε δεν επρόκειτο να παραδοθεί, αλλά από την πρώτη στιγμή στόχος του ήταν να διαφύγει στο εξωτερικό και να χαθούν τα ίχνη του.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σε ανακοίνωσή του για τη σύλληψη του 22χρονου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη. Στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες κατευθύνθηκε στην Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρες τις Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές αρχές τις Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις.

Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων εντοπίστηκε ομάδα παράτυπων μεταναστών στην Βόρεια Μακεδονία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο φερόμενος ως δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ελληνικών Αρχών και οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Το tweet του Τάκη Θεοδωρικάκου

Την είδηση για τη σύλληψη του 22χρονου έκανε γνωστή, μέσω ανάρτησής του στο twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή», έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος στο twitter.

Το κλεμμένο τηλέφωνο της 17χρονης Νικολέτας που δολοφονήθηκε άγρια στο Περιστέρι, αλλά και η στενή συνεργασία των αστυνομικών αρχών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, οδήγησαν στην σύλληψη του 21χρονου που καταζητείτο από την πρώτη στιγμή για το έγκλημα.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες απειλητικά μηνύματα φέρεται να είχε στείλει στην 17χρονη Νικολέτα ο σύντροφός της.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την πρώτη ανάσυρση δεδομένων του κινητού τηλεφώνου της άτυχης που έκαναν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Παράλληλα, αναμένεται η λεπτομερέστατη εξερεύνησή του από τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα μηνύματα έχουν αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες πριν από τη δολοφονία της και ξεκίνησαν όταν η Νικολέτα του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους και να της δώσει τα κλειδιά του σπιτιού της, στο Περιστέρι.

Τότε, ο 22χρονος φέρεται να έγινε απειλητικός και επιθετικός, αρνούμενος επίμονα να δοθεί τέλος στη σχέση τους και να της παραδώσει τα κλειδιά.

Κατά τις ίδιες πηγές, αντίστοιχες είναι οι αναφορές για εντάσεις και διαφωνίες και από συγγενείς και φίλους του άτυχου κοριτσιού. Όπως καταθέτουν, ζήλευε το θύμα και το θεωρούσε κτήμα του, ενώ η νεαρή φέρεται πως ήθελε να διακόψουν τον δεσμό τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν άγριοι καυγάδες.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον πατέρα του θύματος

Ενώ οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον βασικό ύποπτο της δολοφονίας, από την οικογένεια γίνονται αποκαλύψεις για την άτυχη, η οποία φαίνεται πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδί και είχε βιώσει εκφοβισμό.

«Κάθομαι και βλέπω φωτογραφίες και όλο κλαίω. Πριν από ένα μήνα περνούσαμε καλά, το΄χα στην αγκαλιά μου. Είμαι ράκος. Το παιδί μου δεν μπορεί να το φέρει κανένας πίσω», δήλωσε με σπαραγμό ο πατέρας της άτυχης.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η Νικολέτα αλλά και ο μεγάλος του γιός πριν από λίγα χρόνια, όταν ήταν 11 και 8 ετών αντίστοιχα, στο Μακροχώρι Ημαθίας όπου μεγάλωσαν είχαν πέσει θύματα συστηματικής ασέλγειας από τρεις άνδρες οι οποίοι καταδικάστηκαν.

«Τα παιδιά βιαστήκανε. Έγιναν δικαστήρια, καταδικαστήκανε, ο ένας 53χρόνια, ο άλλος 16-17χρόνια. Στο σχολείο το κοροϊδεύανε, δέχτηκε bullying. Προσπαθούσε να επιβιώσει, να μην το σκέφτεται», αποκάλυψε ο πατέρας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοπέλα έφυγε για την Αθήνα για «να χαρεί την ζωή της, να την πάρει από την αρχή πάλι, όσο μπορούσε να χαρεί την ζωή της, να διώξει τον πόνο της. Τελικά, ορίστε, έγινε αυτό που έγινε. Σκέφτηκε ότι η σχέση της θα είναι πολύ καλή και να το αποτέλεσμα».

«Το παιδί μου ήταν ένας άγγελος, αυτό να γράψετε. Να τιμωρηθεί ο δολοφόνος του παιδιού μου», αναφέρει σε μήνυμά της και η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας.

Τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή

Η 17χρονη Νικολέτα βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της από την αδερφή της και οι εκτιμήσεις της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον τρόπο θανάτου της ανήλικης, συμπίπτουν από τα πρώτα συμπεράσματα που εξήχθησαν την, Τρίτη.

Όπως αναφέρει στο πιστοποιητικό θανάτου ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνιας, διαπιστώθηκε «ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου, συνεπεία απόφραξης των εξωτερικών αεροφόρων οδών».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τόσο της νεκροψίας όσο και της νεκροτομής, ο δράστης δολοφόνησε τη 17χρονη πιέζοντας τη μύτη και το κεφάλι της με το αριστερό του χέρι και με το δεξί της έκλεισε το στόμα, πιθανότατα χρησιμοποιώντας κάποιο ύφασμα. Επίσης, στο σώμα της κοπέλας εντοπίστηκαν διάσπαρτα και ορισμένες μικροεκχυμώσεις.

Ο θάνατός της, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή προσδιορίζεται χρονικά μεταξύ 19:00 και 20:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Στα νύχια της, μέσω επιχρίσματος με φυσιολογικό ορό, εντοπίστηκε DNA που πιθανολογείται πως πρόκειται για γενετικό υλικό του δράστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ