ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη σε τρία μέτωπα στη Χαλκίδα - Πνίγεται από τον καπνό η πόλη

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη σε τρία μέτωπα στη Χαλκίδα - Πνίγεται από τον καπνό η πόλη
Πολλαπλά τα μέτωπα φωτιάς το Σάββατο (φωτ. αρχείου) INTIME

Μάχη σε τρία μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες στη Χαλκίδα, από νωρίς το απόγευμα όταν ξέσπασε η φωτιά στην Εύβοια. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την πόλη, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω καθώς πλησιάζει η δύση του ήλιου.

Ήδη εκτός των επίγειων δυνάμεων, την πορεία της φωτιάς που κινείται προς τη Νέα Λάμψακο, λόγω του βοριά, προσπαθούν να κόψουν, με ρίψεις νερού από αέρος δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή βρίσκονται και ποιμνιοστάσια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έχει χωριστεί σε τρία μέτωπα καθώς κινείται προς Νέα Λάμψακο. Το ένα ανηφορίζει τον λόφο, το άλλο κατευθύνεται νότια και το τρίτο δυτικά. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη Χαλκίδα, σε αγροτοδασική έκταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, στην περιοχή του παλιού πεδίου βολής.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην φθάσουν οι φλόγες κοντά στο νοσοκομείο.

Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ενισχύονται συνέχεια.

Πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα κάνουν λόγο για εμπρησμό και πως ως ύποπτοι αναζητούνται δύο άνδρες.

Μάχη με τις φλόγες στα Ιωάννινα

Παράλληλα, μάχη δίνεται για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Λεύκα Κόνιτσας Ιωαννίνων σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει σε δύσβατο σημείο. Στο πύρινο μέτωπο έχουν κινητοποιηθεί 23 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Προς το παρόν, δεν απειλούνται οικισμοί.

Άγιο Όρος: Ενισχύθηκαν οι εναέριες δυνάμεις

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί κατά την τελευταία ώρα.

Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση επιχειρούν 63 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Δεν απειλείται καμία μονή στο Άγιο Όρος προς το παρόν.

Οριοθετημένες οι φωτιές στη Βασιλική Λακωνίας και στην Παλαιά Επίδαυρο Αργολίδας

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλική, του δήμου Σπάρτης, στη Λακωνία.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις που μπορεί να εκδηλωθούν.

Στο μεταξύ, άμεσα οριοθετήθηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή της Παλαιάς Επιδαύρου, στην Αργολίδα.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να προλάβουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ