ΕΛΛΑΔΑ

Καθείρξεις δεκαετιών για τους δύο γονείς που βίαζαν τα παιδιά τους στην Πάτρα

Καθείρξεις δεκαετιών για τους δύο γονείς που βίαζαν τα παιδιά τους στην Πάτρα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση βιασμού τριων ανηλίων από τη μητέρα και τον πατέρα τους αναβίωσαν σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας.

Για τον πατέρα που ασελγούσε στις δύο κόρες του και εξανάγκαζε το γιο του σε ερωτική συνεύρεση με τη μητέρα του, η πρωτόδικη ποινή φυλάκισης παρέμεινε στα 123 χρόνια. Για τη μητέρα, που στην υπόθεση εμφανίζεται τόσο ως θύτης όσο και θύμα, η πρωτόδικη ποινή φυλάκισης 103 ετών μειώθηκε στα 74 λόγω ένδειξης μεταμέλειας. Τα τρία παιδιά παρίσταντο στη δίκη συνοδευόμενα από κοινωνικούς λειτουργούς.

Η πρώτη δίκη είχε διεξαχθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, με τους δύο γονείς να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ασέλγειας σε ανηλίκους, της αποπλάνησης ανηλίκων, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αιμομιξίας.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2013, όταν γνωστός της οικογένειας έκανε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού, που ενημέρωσε την εισαγγελέα ανηλίκων Πατρών, η οποία εξέδωσε άμεσα τη σχετική εντολή προς τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Όταν ένα από τα παιδιά μίλησε για τα όσα τραγικά συνέβαιναν στο σπίτι τους, η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας συνέλαβε τους δύο γονείς.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια ήταν συγκλονιστικά. Επί σχεδόν οκτώ χρόνια, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά –ηλικίας 17, 15, 12 χρονών και 8 ετών– της οικογένειας του 40χρονου οικοδόμου ζούσαν τη φρίκη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στη συστηματικά εγκαταλελειμμένη και υποβαθμισμένη περιοχή των εργατικών κατοικιών της Λέυκας Πατρών, με τα τρία μεγαλύτερα να υπόκεινται σε σεξουαλική κακοποίηση.

Ο άνεργος και αλκοολικός πατέρας ασελγούσε στις δύο κόρες του και εξανάγκαζε το γιό του να έρχεται σε συνεύρεση με τη μητέρα του, όσο εκείνος παρακολουθούσε την αποτρόπαια πράξη. Όπως μετέδιδαν τότε τα τοπικά Μέσα, η σύζυγος του οικοδόμου υποστήριξε στους ανακριτές ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, γιατί φοβόταν τον άντρα της, ενώ κατ' άλλες πληροφορίες η μάνα στην κατάθεσή της προς τους αστυνομικούς φέρεται να είπε ότι ήθελε να κάνει άντρα το γιο της.

Η σωτηρία των παιδιών ήρθε όταν η μία κόρη της οικογένειας μίλησε σε συγγενικό της πρόσωπο. Οι γείτονες δήλωσαν ότι δεν είχαν καταλάβει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, επικαλούμενοι και την υψηλή δενδροφύτευση στην κατοικία της οικογένειας που δεν τους επέτρεπε να έχουν καμία οπτική επαφή με τον τόπο του εγκλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ