ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η ηθοποιός Ντόρα Κωστίδου

Πέθανε η ηθοποιός Ντόρα Κωστίδου
Σε ηλικία 85 ετών

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε η ηθοποιός Ντόρα Κωστίδου, όπως έκανε γνωστό μέσα από το Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας μια από τις πιο αξιοπρεπείς κυρίες του Ελληνικού κινηματογράφου που μεσουράνησε την χρυσή δεκαετία του 60, μια πανέμορφη γυναίκα που είχε εκλεγεί ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ στα καλλιστεία του 1957, μια ηθοποιός που υπηρέτησε με ήθος κ συνέπεια το θέατρο, οικογενειάρχης, και άψογη σε όλα… Πάντα γλυκιά, χαμογελαστή κι ευγενική θα την θυμάμαι…Συλλυπητήρια στους οικείους της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Ντόρα Κωστίδου», έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ στη δημοσίευσή του.

Η ηθοποιός Ντόρα (Θεοδώρα) Κωστίδου γεννήθηκε το 1937 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη. Κατέκτησε τον τίτλο της Μις Ελλάς το 1957 και εργάστηκε ως μοντέλο στην Ιταλία για ένα χρόνο.

Μεταξύ άλλων η ηθοιοιός συμμετείχε σε πολλές από τις κινηματογραφικές ταινίες της «χρυσής εποχής», όπως «Ο ζητιάνος μιας αγάπης», «Ο Καζανόβας», «Δεν είμαι ατιμασμένη», «Πάνομοι πόθοι», «Νυμφίος ανύμφευτος», «Μια μέρα ο πατέρας μου» και «Υβ!... Υβ!...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ