ΕΛΛΑΔΑ

Διονύσης Σιμόπουλος: «Κράτησε το χιούμορ του, έφυγε με χαμόγελο στα χείλη» - Η αλλαγή στο Facebook

Διονύσης Σιμόπουλος: «Κράτησε το χιούμορ του, έφυγε με χαμόγελο στα χείλη» - Η αλλαγή στο Facebook
«Τhat's all Folks!» ζήτησε από την οικογένειά του να γράψουν στο προφίλ του στο Facebook Facebook

Αλλαγή στο προφίλ του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου που διατηρούσε στο facebook έγινε από τα παιδιά του κατ΄εντολή του ιδίου προ ημερών. Ο ίδιος, ως άνθρωπος που τον χαρακτήριζε εκτός από την ευγένεια και το χιούμορ, ζήτησε να γράψουν μετά θάνατον «Τhat's all Folks!».

O επί σειρά ετών επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, 7 Ιουλίου, σε ηλικία 79 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Τη Δευτέρα, ένα από τα παιδιά του άλλαξε, κατόπιν δικής του επιθυμίας, την cover photo του στο Facebook.

Για να συνοδεύσει τη φωτογραφία, έγραψε:

«Ο μπαμπάς μας πριν 2 ημέρες μου ζήτησε να αλλάξω αυτό το cover photo. Κράτησε το χιούμορ του μέχρι τέλους. "Έφυγε" με χαμόγελο στα χείλη».

Ο εμβληματικός διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου ήταν ένας άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της αστρονομίας και γενικότερα της επιστήμης στην Ελλάδα.

Σε ανάρτηση του στο Facebook, το Ίδρυμα Ευγενίδου αναφέρει: «Ο άνθρωπος που για περισσότερα από 50 χρόνια βρισκόταν στο τιμόνι του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, ως Διευθυντής του κι αργότερα ως Επίτιμος Διευθυντής δεν είναι πια μαζί μας. Ο Διονύσης Σιμόπουλος έφυγε σήμερα από κοντά μας, ήσυχα, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια του. Αγαπημένε μας Διονύση Σιμόπουλε Αντίο».

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Τρίτη στην Αθήνα και μετά από επιθυμία του, θα ταφεί στον τόπο καταγωγής του, τον Γρύλλο Ηλείας.

Ποιος ήταν ο Διονύσης Σιμόπουλος

Γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 8 Μαρτίου 1943 αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα (ΗΠΑ). Την ίδια περίοδο του απονεμήθηκαν διάφορα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε θέματα ομιλιών και επικοινωνίας.

Άρχισε να εργάζεται τον Ιανουάριο του 1968 και χρημάτισε Επιμελητής (Ιαν.-Σεπ. 1968), Βοηθός Διευθυντής Εκπαίδευσης (Σεπ. 1968-Σεπ. 1969), και Διευθυντής Πλανηταρίου (Σεπ. 1969-Μαρ. 1973) στο Κέντρο Τεχνών και Επιστημών της Λουϊζιάνα (Louisiana Art & Science Museum) καθώς και Ειδικός Σύμβουλος Επιστημονικής Εκπαίδευσης της Σχολικής Επιτροπής (1970-1973).

Τον Οκτώβριο του 1972 προσκλήθηκε στην Αθήνα από το Ίδρυμα Ευγενίδου όπου εργάστηκε ως Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου (Απρ. 1973-Απρ. 2014). Έχει διδάξει σε δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια αποφοίτων πανεπιστημίου και στελεχών επιχειρήσεων ως εισηγητής θεμάτων επικοινωνίας, λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων, έχει παρακολουθήσει ενεργά πολυάριθμα Συνέδρια και Σεμινάρια όπου παρουσίασε εργασίες του, κι έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ