ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ακτινολόγος επιτέθηκε σε ειδικευόμενη ιατρό σε νοσοκομείο - ΕΔΕ για το περιστατικό

Χανιά: Ακτινολόγος επιτέθηκε σε ειδικευόμενη ιατρό σε νοσοκομείο - ΕΔΕ για το περιστατικό
Σύμφωνα με καταγγελία ακτινολόγος επιτέθηκε φραστικά σε ειδικευόμενη ιατρό που ζήτησε αξονική τομογραφία για 18χρονο ασθενή ΑΠΕ / ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε καβγά κατέληξε η διαφωνία ακτινολόγου και ειδικευόμενης γιατρού, για την ιατρική κατάσταση 18χρονου ασθενούς που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, μετά από τροχαίο.

Η ειδικευόμενη χειρουργός που εξέτασε τον 18χρονο έκρινε ότι ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία και αυτό ακριβώς, ζήτησε από τον εφημερεύοντα ακτινολόγο του νοσοκομείου, ενώ ο 18χρονος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και οι γιατροί προσπαθούσαν να τον σταθεροποιήσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr, ο ακτινολόγος αρνήθηκε να κάνει την αξονική, μιλώντας προσβλητικά και υποτιμητικά - όπως καταγγέλθηκε - στην συνάδελφό του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία ο ακτινολόγος μετέβη οργισμένος στα ΤΕΠ και επιτέθηκε φραστικά στην ιατρό, ενώ μάρτυρες δηλώνουν ότι προσπάθησε να τη χτυπήσει. Χρειάστηκε να επέμβει ένας συνοδός ασθενούς, ώστε ο καβγάς να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τελικά, αφού τα πνεύματα ηρέμησαν, έγινε η αξονική απεικόνιση με την οποία απεδείχθη ότι ο 18χρονος ασθενής έφερε σοβαρά τραύματα, εσωτερικά και σε ζωτικά όργανά του, συνεπώς οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο. Πλέον η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Διετάχθη ΕΔΕ

Ενοχλημένος από το συγκεκριμένο συμβάν, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Μπέας, ο οποίος δήλωσε έχει ξεκινήσει η διαδικασία όλων των, εκ του νόμου, προβλεπόμενων ενεργειών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, ο κ. Μπέας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) την οποία θα διενεργήσει ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Χαρίτωνας Παπαδάκης για τη διερεύνηση διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος. Γίνεται συλλογή στοιχείων και εφόσον επιβεβαιωθούν θα προκύψει και η λήψη των σχετικών αποφάσεων για το συγκεκριμένο συμβάν.

Σημειώνεται επίσης ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, πέραν της αναφοράς, έλαβε γνώση του περιστατικού και από την ίδια την ειδικευόμενη ιατρό με την οποία επικοινώνησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ