ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Απολογείται σήμερα ο 22χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 17χρονης

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Απολογείται σήμερα ο 22χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 17χρονης
Σήμερα απολογείται ο 22χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 17χρονης στο Περιστέρι CNNGreece

Προθεσμία για σήμερα Τρίτη, 9 Αυγούστου ζήτησε και έλαβε ο 22χρονος Πακιστανός ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας από το Περιστέρι με την οποία διατηρούσαν σχέση.

«Ο αντίδικος έχει διοριστεί από το κράτος.... Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα γιατί έχει δικονομικά δικαίωμα να το κάνει. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα αποφασίσει πρώτα την προφυλάκιση και στη συνέχεια ισόβια για το ανθρωπόμορφο τέρας που στέρησε τη ζωή της Νικολέτας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο ίδιος, αυτό που βασανίζει τους γονείς της άτυχης ανήλικης είναι ένα μεγάλο «γιατί».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης, είπε ότι «ο Πακιστανός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Εμείς, θα παλέψουμε μέχρι το δικαστήριο, τα ισόβια να είναι ισόβια».

Σε άλλο σημείο αποκαλύπτει ότι και ο αδερφός του 22χρονου Πακιστανού τον θεωρεί παραβατικό, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στις Αρχές. «Είναι ένας παράνομος μετανάστης, που και ο ίδιος του ο αδελφός τον θεωρεί παραβατικό και έχει καταθέσει ενώπιον των Αρχών ότι όντως έκανε παράνομες ενέργειες, λαθρεμπόριο τσιγάρων κι άλλες έκνομες ενέργειες» τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Αλλά η κακοποιητική του συμπεριφορά σε βάρος της 17χρονης αποδεικνύεται και πριν το γεγονός της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με στοιχεία βιαιότητας εναντίον της. Όμως αυτός ο άνθρωπος δεν είχε σε τίποτα να σκοτώσει, δεν είχε αναστολές. Αυτό το δίποδο και ανθρωπόμορφο τέρας δεν είχε ηθικές αναστολές για να τον σταματήσουν να κάνει το κακό» πρόσθεσε.

«Δυστυχώς η 17χρονη έπεσε στα χέρια του χωρίς να γνωρίζει και χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί. Πάλεψε για 7-8 λεπτά για τη ζωή της αλλά τελικά δεν κατάφερε να σωθεί» είπε για το άτυχο κορίτσι.

Ήταν βασικός ύποπτος εξ΄αρχής

«Της έκλεισα με τα χέρια μου το στόμα και τη μύτη της. Μετά τη δολοφονία μάζεψα τα πράγματά μου και ήθελα να φύγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την Ελλάδα», είπε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του.

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας οι Αρχές τον θεώρησαν βασικό ύποπτο και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Δεν είχε σκοπό να παραδοθεί

O αλλοδαπός φίλος της άτυχης κοπέλας, είχε και κλειδί του σπιτιού κι έτσι φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε το χρονικό διάστημα να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει. Ο εντοπισμός της νεκρής κοπέλας έγινε αρκετή ώρα μετά, όταν επέστρεψαν σε αυτό η αδερφή και η μητέρα της.

Υπενθυμίζεται, ότι ανενόχλητος, κατάφερε να ταξιδέψει μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα και συνελήφθη λίγο προτού κατορθώσει να διαφύγει στη Βόρεια Μακεδονία και συγκεκριμένα στα Σκόπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι Αρχές είχαν δώσει σήμα σε όλα τα σημεία εξόδου της χώρας και εντοπίστηκε σε μία ομάδα παράτυπων μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Την τελευταία στιγμή, έπεσε στα χέρια των Αρχών.

Διέφυγε με τρένο προς Θεσσαλονίκη

Τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα εξ αρχής. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είχαν σχεδόν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 22χρονος ήταν ο δράστης του εγκλήματος, αφού μετά τη δολοφονία της άτυχης Νικολέττας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 22χρονος φέρεται να επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο στο οποίο είπε ότι θα αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη, κάτι που έδειχνε την πρόθεση του να φύγει από την Ελλάδα μέσω των βόρειων συνόρων της χώρας μας.

Οι αστυνομικοί τον περιγράφουν ως ένα «πονηρό άτομο» που δεν αποκλείεται ενώπιον των δικαστικών αρχών να προσπαθήσει να ελαφρύνει τη θέση του και να χρησιμοποιήσει διάφορες δικαιολογίες για το πώς έφτασε στο έγκλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ