ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: ΕΔΕ για χειρούργο που δεν εξέτασε ανήλικη - Ήρθε στην Αθήνα με σκωληκοειδίτιδα

Πάτρα: ΕΔΕ για χειρούργο που δεν εξέτασε ανήλικη - Ήρθε στην Αθήνα με σκωληκοειδίτιδα
Oι παθολόγοι είχαν παραπέμψει το περιστατικό στον συγκεκριμένο χειρούργο και αφού δεν ήθελε να εξετάσει το κορίτσι, οι συνοδοί του, το μετέφεραν στο Ιδιωτικό Κέντρο «Λητώ», στην Αθήνα ΙΝΤΙΜΕ/ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, για χειρουργό που φέρεται να αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή εν ώρα εφημερίας, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή του κοριτσιού.

Σύμφωνα με το pelop.gr, οι παθολόγοι είχαν παραπέμψει το περιστατικό στον συγκεκριμένο γιατρό και αφού δεν ήθελε να εξετάσει το κορίτσι, οι συνοδοί του, το μετέφεραν στο Ιδιωτικό Κέντρο «Λητώ», στην Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι είχε έντονο πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας και μάλιστα αν αργούσαν θα μπορούσε να είχε υποστεί και σηψαιμία.

Την ΕΔΕ έχει αναλάβει προσωπικά ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Μαζαράκης.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας αναφέρουν πως δεν πρόκειται για πρωτόγνωρο περιστατικό και πως υπάρχει μια κόντρα μεταξύ παθολόγων και χειρουργών στο νοσοκομείο.

Η καταγγελία ανέφερε πως ο εφημερεύων χειρουργός αρνείτο να εξετάσει το παιδί προκειμένου να μην κάνει ο ίδιος την «λάντζα», δηλαδή να λάβει αίμα από το κορίτσι, να κάνει μετρήσεις κλπ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση, δίνοντας τη δική του άποψη για το συμβάν.

Παράλληλα, θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ υπήρξε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία της καταγγέλλουσας συνοδού της ανήλικης – η οποία τυγχάνει και νοσηλεύτρια – με τον διοικητή Δημήτρη Μπάκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ