ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η φωτιά στη Σαμοθράκη: Ενισχύσεις ζητούν οι τοπικές αρχές

Μαίνεται η φωτιά στη Σαμοθράκη: Ενισχύσεις ζητούν οι τοπικές αρχές
Οι τοπικές αρχές ζητούν ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σαμοθράκη INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στην πυροσβεστική από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στη Σαμοθράκη.

Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, στο πυκνόφυτο δάσος της περιοχής Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος, και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχει απειλή για κατοικημένη περιοχή.

Επί τόπου επιχειρούν, 25 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, τέσσερα οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, 300 εθελοντές που μαζί με πυροσβέστες και κατευθύνονται προς το βουνό ανά ομάδες, ενώ οι τοπικές αρχές ζητούν ενισχύσεις και από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πύρινο μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από τα Θερμά, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο σημείο υπήρχαν πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές οι οποίοι πρόλαβαν να φύγουν.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι έως τώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο πλήττεται το οικοσύστημα του νησιού. «Ελπίζουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο πριν σταματήσουν οι ρίψεις των εναέριων μέσων όταν δύσει ο ήλιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή Ericsson από τη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ