ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά στο Σουφλί - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Σε ύφεση η φωτιά στο Σουφλί - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
H φωτιά στο Σουφλί, καίει κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο το οποίο εκκενώνεται προληπτικά INTIME/ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στη φωτιά που ξέσπασε το νωρίς απόγευμα της Τρίτης σε περιοχή μεταξύ των χωριών Αμόριο και Λάβαρα Σουφλίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα επιχειρούν 17 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και έξι οχήματα.

Η φωτιά πλησίασε το στρατιωτικό επιτηρητικό φυλάκιο «Μαύρος Όγκος», το οποίο προληπτικά κάποια στιγμή υπήρξε σκέψη να εκκενωθεί, σύμφωνα με το evros-news.gr. Τελικά όμως με την βοήθεια και των στρατιωτών που βρισκόταν,

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται άλλα δύο μέτωπα στη πυρκαγιά και στο Πετρωτό Δομοκού.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Τρίτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Οι περιοχές που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) είναι οι εξής: Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, Έβρο, Σαμοθράκη, Θάσο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Παράλληλα, προβλέπεται ψηλός κίνδυνος σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Όπως κάθε χρόνο η έκδοση του χάρτη στοχεύει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας. Ο Χάρτης εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και εντάσσεται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ, το οποίο είχε εκπονηθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2019 από την ΓΓΠΠ.

Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Παράλληλα, η έκδοση του Χάρτη αποσκοπεί στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται τόσο για τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς, όσο και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας, καθώς και στην αποφυγή ενεργειών που ενδέχεται να προκαλέσουν την έναρξη δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια.

Δείτε στο χάρτη, τις περιοχές που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο σήμερα Τρίτη, 9 Αυγούστου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ