ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στα Εξάρχεια: Κινητοποιήσεις κατοίκων για τα έργα του μετρό στην πλατεία

Ένταση στα Εξάρχεια: Κινητοποιήσεις κατοίκων για τα έργα του μετρό στην πλατεία
Οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς εκτιμούν ότι θα αλλάξει το χαρακτήρα αλλά και τη φυσιογνωμία της γειτονιάς. CNN Greece/Αλέξανδρος Γαστεράτος

Νέα ένταση ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Εξαρχείων, όπου οι κάτοικοι της περιοχής αντιτίθενται για τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει για το μετρό

Φωτογραφίες - Βίντεο: Αλέξανδρος Γαστεράτος

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες επιβλέπουν τις εργασίες, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και όχημα - «αύρα».

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς εκτιμούν ότι θα αλλάξει το χαρακτήρα αλλά και τη φυσιογνωμία της γειτονιάς.

Επεισόδια από νωρίς το πρωί

Τεταμένο ήταν το κλίμα από το πρωί της Τρίτης στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για το μετρό.

Στην πλατεία της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι που αντιτίθενται στην δημιουργία του μετρό, ενώ τις εργασίες επιβλέπουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των κατοίκων με τους αστυνομικούς, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες του CNN Greece:

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκε μια γυναίκα στο κεφάλι.

Οι κάτοικοι θεωρούν πως «ο σταθμός μετρό στην πλατεία Εξαρχείων είναι καταστροφή για την πλατεία και τη γειτονιά, αλλά και τα ευρύτερα πλάνα τουριστικοποίησης και αλλαγής του χαρακτήρα των Εξαρχείων», όπως αναφέρουν σε βίντεο που δημοσιοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ