ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά στον Πύργο - Οριοθετήθηκε στην Ζάκυνθο, υπό έλεγχο στις Σέρρες

Σε ύφεση η φωτιά στον Πύργο -  Οριοθετήθηκε στην Ζάκυνθο, υπό έλεγχο στις Σέρρες
Νωρίτερα, η φωτιά στον Πύργο, έκαιγε σε δύο μέτωπα κοντά στον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε ύφεση βρίσκεται σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Σπιάντζα Πύργου Ηλείας.

Άλλες δύο μεγάλες πυρκαγιές στον Ασκό Ζακύνθου και στην κοινότητα Ορεινή Σερρών, έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Νωρίτερα, η φωτιά στον Πύργο, έκαιγε σε δύο μέτωπα κοντά στον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ ένας κάτοικος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, όπως ανέφερε η τοπική ιστοσελίδα partiwnews.

Για τη φωτιά που σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή δυσχέραιναν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα πυροσβεστικό όχημα που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης, παραλίγο να τυλιχθεί στις φλόγες, χάρη όμως στα γρήγορα αντανακλαστικά του οδηγού του, και στην βοήθεια των συναδέλφων του, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

46 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ανθυποπυραγό Ραφαέλα Τζίμα, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα έχουν εκδηλωθεί περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 361 την τελευταία εβδομάδα και οι 46 το τελευταίο 24ωρο.

Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο. Ταυτόχρονα, την τελευταία εβδομάδα, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 782 αστικές πυρκαγιές και 493 παροχές βοηθείας.

Όπως επισημάνθηκε κατά την ενημέρωση, για αύριο Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Βοιωτία, Έβρο, Κρήτη και Αιγαίο.

Τέλος η εκπρώσοπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος υπενθύμισε ότι, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει μεγάλος, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας.

«Δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ και για κανένα λόγο. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ