ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Θάσο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή

Φωτιά στη Θάσο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Λεύκη, στη Θάσο, με την Πυροσβεστική να κινητοποιεί αρχικά 20 πυροσβέστες και εννέα οχήματα. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και για την ώρα, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με έκτακτα δρομολόγια φτάνουν στο νησί δυνάμεις της Πυροσβεστικής και απο άλλες περιοχές, μετά από συνάντηση του δημάρχου Θάσου με τις ναυτιλιακές εταιρίες.

Το πύρινο μέτωπο, που είναι ορατό από την παραλία της Ποταμιάς, μέχρι στιγμής έχει μικρή έκταση αλλά το γεγονός ότι ξέσπασε αμέσως μετά τη δύση του ηλίου κατέστησε αδύνατον να επιχειρήσουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Οι πρώτες πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι πρόκειται για δυο εστίες φωτιές, στο ίδιο σημείο που είχε προκληθεί και πριν από μια εβδομάδα, αλλά υπήρχε άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κατασβέστηκε πολύ γρήγορα.

Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ