Πλεύρης: Από Οκτώβριο και σε δύο φάσεις τα επικαιροποιημένα εμβόλια
Σε δύο φάσεις θα γίνει η προμήθεια των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορωνοϊό έως το τέλος του χρόνου, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».
Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πάντως, πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.
Ο υπουργός Υγείας, είπε ότι γίνονται συναντήσεις με τις ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραχωρήσουν απλές κλίνες για τη διαχείριση περιστατικών Covid. Εξήγησε πως το τελευταίο κύμα της πανδημίας έδειξε ότι δεν υπάρχει πίεση σε κρεβάτια ΜΕΘ αλλά σε απλές κλίνες και συνεπώς μπορεί να αλλάξει το μοντέλο που οτιδήποτε Covid πήγαινε στο δημόσιο σύστημα.
«Εμείς θέλουμε να τα διαχειρίζονται οι ιδιώτες για να μην πιέζονται οι απλές κλίνες στο ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν «μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας» αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κορωνοϊός - Ξάνθη: Θετικοί στην Covid-19 26 τρόφιμοι του γηροκομείου
Καπραβέλος στο CNN Greece: Tα ακραία μέτρα χαλάρωσης οδήγησαν σε τριπλάσιο αριθμό θανάτων
Φραγκάκης στο CNN Greece: Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε το καλύτερο Final Four που έχει γίνει ποτέ
16:44
Ιράν: Η Τεχεράνη πιστεύει ότι ο ιρανικός στρατός θα πρέπει να έχει τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
16:43
Renault Austral / Renault Rafale: SUV χρηστικότητα, απογειωμένη εμπειρία οδήγησης
16:42
Ρωσία: Το «Αφρικανικό Σώμα» της Ρωσίας επιβεβαίωσε την αποχώρηση του από την πόλη Κιντάλ του Μάλι
16:40