ΕΛΛΑΔΑ

Βελτιώνεται η εικόνα της φωτιάς στη Θάσο - Αισιοδοξία ότι θα τεθεί υπό έλεγχο

Βελτιώνεται η εικόνα της φωτιάς στη Θάσο - Αισιοδοξία ότι θα τεθεί υπό έλεγχο
Ενισχύθηκαν κι άλλο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Θάσο αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς καταβάλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Ο αντιδήμαρχος Θάσου, Στράτος Πυρήνας, μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης δήλωσε ότι η φωτιά έχει ορειοθετηθεί.

Η φωτιά επεκτάθηκε την Τετάρτη στο Υψάριο καίγοντας πυκνό δάσος ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να κατευθυνθούν προς τα λιμάνια.

Ωστόσο, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Χρήστος Πολίτης, το μήνυμα είχε καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kavalapost.gr, η πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή της Ποταμιάς Θάσου και, με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 185 πυροσβέστες, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 40 υδροφόρες και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και μηχανήματα έργου.

Ακόμα, σύμφωνα με ανάρτηση του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού CENTER στο Facebook, με έκτακτα δρομολόγια φτάνουν στο νησί περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και από άλλες περιοχές μετά τη συνάντηση του δημάρχου Θάσου με ναυτιλιακές εταιρείες.

Εικόνα από το πύρινο μέτωπο στις 22:20 την ΤετάρτηΠηγή: Kavalanews.gr

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης δύο εθελοντές, ηλικίας 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά.


Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και, στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Καβάλα

Ο μεγάλος αριθμός εναέριων μέσων που επιχειρεί μέχρι αυτή τη στιγμή, με συνεχείς ρίψεις νερού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι ενισχύει την αισιοδοξία, ότι η φωτιά θα μπορέσει να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο μέσα στις επόμενες ώρες. Ωστόσο, τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι μέσα σε δύσβατη δασική περιοχή και οι φλόγες κατευθύνονται προς το Υψάριο, το ψηλότερο βουνό του νησιού.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι η φωτιά δεν είναι ορατή από τις κατοικημένες περιοχές και δεν επικρατεί ανησυχία μεταξύ των τουριστών, η καθημερινότητα των οποίων συνεχίζεται κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ