ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Πότε αρχίζει η σχολική χρονιά - Οι αλλαγές στο ολοήμερο

Σχολεία: Πότε αρχίζει η σχολική χρονιά - Οι αλλαγές στο ολοήμερο
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε την κατάρτιση νέου εκπαιδευτικού πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, και συγκεκριμένα το πρώτο κουδούνι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα χτυπήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, θα τεθεί σε ισχύ νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο ΣΚΑΪ το επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί νέο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Τα νέα μέτρα στα σχολεία θα γίνουν γνωστά λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Αλλαγές στο ολοήμερο σχολείο

Παράλληλα, τη νέα χρονιά, όπως έχει ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 με στόχο την άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

«Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα» είχε τονίσει η κυρία Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα σχολεία που θα εφαρμόσουν το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ