ΕΛΛΑΔΑ

ΝΔ: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ ή κατά της δημιουργίας σταθμού μετρό στα Εξάρχεια;

ΝΔ: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ ή κατά της δημιουργίας σταθμού μετρό στα Εξάρχεια;
"Ένα έργο που θα διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους, συναντά τη λυσσαλέα αντίδραση κάποιων οπισθοδρομικών μελών «συλλογικοτήτων» που μιλούν μάλιστα στο όνομα της προόδου", σημειώνει μεταξύ άλλων η ΝΔ INTIME

Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για το αν είναι υπέρ ή κατά της δημιουργίας σταθμού του μετρό στα Εξάρχεια, αλλά και για το αν καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των εργαζομένων, ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα περιστατικά έντασης που προκαλούνται από πολίτες που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του μετρό στην περιοχή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «Καθημερινά βλέπουμε κάποιους να αντιδρούν βίαια, τραμπουκίζοντας ακόμη και τους εργαζομένους στο εργοτάξιο, προκειμένου να μη γίνει σταθμός του μετρό στα Εξάρχεια. Ένα έργο που θα διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους, συναντά τη λυσσαλέα αντίδραση κάποιων οπισθοδρομικών μελών «συλλογικοτήτων» που μιλούν μάλιστα στο όνομα της προόδου».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει ως εξής: «Ο λαλίστατος κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει να πει μια κουβέντα. Είναι υπέρ ή κατά του να δημιουργηθεί σταθμός μετρό στα Εξάρχεια; Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των εργαζόμενων; Αναμένουμε ότι ανάμεσα στις δεκάδες καθημερινές ανακοινώσεις θα βρει το χρόνο να ασχοληθεί και με ένα φλέγον ζήτημα για τους κατοίκους της περιοχής».

Τις τελευταίες μέρες είναι σχεδόν καθημερινές οι συγκεντρώσεις κατοίκων της περιοχής, που αντιδρούν στην κατασκευή του μετρό, ενώ σημειώνονται και επεισόδια.

Το πρωί της Πέμπτης, μάλιστα, οι Αρχές προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες, γύρω στις 08:30, πέταξαν ντομάτες, αυγά και καφέδες εναντίον του συνεργείου που εκτελεί τις εργασίες στην πλατεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να γίνουν συνολικά 32 προσαγωγές από την αστυνομία.

Οι δύο που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων.

Φωτογραφίες - βίντεο: Αλέξανδρος Γαστεράτος

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αστυνομία, έξω από τη ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκαν περίπου 30 άτομα, για συμπαράσταση στους συλληφθέντες και προσαχθέντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ