ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό: Κρίσιμη η κατάσταση της 49χρονης - «Θα τα καταφέρω» λέει η ίδια

Επίθεση με καυστικό υγρό: Κρίσιμη η κατάσταση της 49χρονης - «Θα τα καταφέρω» λέει η ίδια
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της γυναίκας που δέχθηκε την επίθεση με καυστικό υγρό και κινδυνεύει να χάσει το μάτι της ΑΠΕ / ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Με δύναμη και θάρρος αντιμετωπίζει η 49χρονη την επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε στην Μεσσήνη από τον πρώην σύζυγό της.

Η κατάσταση της γυναίκας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας θεωρείται κρίσιμη καθώς κινδυνεύει να χάσει το μάτι της. Ωστόσο, σύμφωνα με τα νεότερα, για την υγεία της, σήμερα Πέμπτη, οι γιατροί παρατηρούν μικρά σημάδια βελτίωσης, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία και τους κάνει να ελπίζουν ότι η καλή εξέλιξη θα συνεχιστεί. Ιδιαίτερα κρίσιμη πάντως παραμένει η αυριανή ημέρα.

«Να μη συμβεί σε καμία γυναίκα αυτό»

«Να μη συμβεί σε καμία γυναίκα αυτό. Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ κακή κατάσταση. Θα τα καταφέρω», είπε η 49χρονη, μιλώντας στον Alpha μετά το τραγικό συμβάν.

Η διοικήτρια νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη δήλωσε στην ΕΡΤ πως «είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της».

Η άτυχη γυναίκα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ωστόσο «χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι» είπε η διοικήτρια νοσοκομείου η οποία αποκάλυψε ότι εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Όπως τόνισε η κυρία Αλειφέρη από τη συνομιλία που είχε μαζί της πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα.

«Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της».

Σχολιάζοντας το περιστατικό η ίδια δήλωσε για την μητέρα έξι παιδιών ότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένο.

«Πέρα από τη φαρμακευτική στήριξη παρέχουμε και ψυχολογική στήριξη και αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» τόνισε.

Το χρονικό

Η άτυχη γυναίκα περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε στην επιχείρηση καθαρισμού ιματισμού που εργάζεται και την ώρα που πήγαινε να ανοίξει, ο άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αρχικά προσπάθησε να την ακινητοποιήσει και να της βάλει κάποιο πανί στο πρόσωπο. Στη συνέχεια και αφού δεν κατάφερε να την ακινητοποιήσει, της πέταξε το υγρό που μετέφερε πιθανότατα σε κάποια φιάλη και τράπηκε σε φυγή.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε υδροχλωρικό οξύ κατά της 49χρονης .

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε στους αστυνομικούς, πως είχαν οικονομικές διαφορές με την πρώην συζυγό του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την σύλληψη

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη, αναφέρει:

«Συνελήφθη βραδινές ώρες της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 50χρονος ημεδαπός για τον τραυματισμό με χημικό υγρό 49χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα σε περιοχή της Μεσσήνης.

Όπως προέκυψε, ο 50χρονος πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προσέγγισε την ημεδαπή έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, κατά το χρόνο που αυτή εισερχόταν στην επιχείρηση όπου εργάζεται και της επιτέθηκε αρχικά τοποθετώντας πανί εμποτισμένο με υγρό στο στόμα και τη μύτη της και στη συνέχεια ρίχνοντας στο πρόσωπό της φιάλη με το ίδιο υγρό.

Η 49χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ