ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: Κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους νέους για εθελοντισμό

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: Κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους νέους για εθελοντισμό
«Αγγελιοφόρος» της προσπάθειας αυτής είναι ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος συνεργάζεται εθελοντικά με τον Ε.Ε.Σ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (E.E.Σ.), με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας» σήμερα, Παρασκευή 12/8, απευθύνει κάλεσμα στους γονείς ναεντάξουν τα παιδιά τους στις δράσεις και τα προγράμματα πουυλοποιεί ο Τομέας Νεότητάς του Ε.Ε.Σ, προκειμένου να γνωρίσουντις υπέρτατες αξίες του ανθρωπισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης,της αγάπης για το περιβάλλον και τα ζώα αλλά και της εθελοντικής προσφοράς χωρίς όρια και διακρίσεις.

«Αγγελιοφόρος» της προσπάθειας αυτής είναι ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος συνεργάζεται εθελοντικά με τον Ε.Ε.Σ, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού σε θέματα εθελοντισμού, ανθρωπισμού και κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, οι οποίες αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απευθύνει κάλεσμα στους νέους:

Ο Τομέας Νεότητας του Ε.Ε.Σ. έχει τους εξής στόχους και σκοπούς:

• Προώθηση του Ανθρωπισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του πνεύματος ειρήνης στους νέους, καθώς και του ιδεώδους «ευ αγωνίζεσθαι».
• Προσφορά βοήθειας χωρίς όρια και διακρίσεις σ’ όσους έχουν ανάγκη.
• Διάδοση των Θεμελιωδών Αρχών του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου και των ανθρωπιστικών αξιών, ως βασικό θεμέλιο της ηθικής συμπεριφοράς του ατόμου.
• Προώθηση και ενίσχυση των παραδοσιακών τρόπων εθελοντισμού με καινοτόμους τρόπους, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών εθελοντισμού σε παιδιά, εφήβους και νέους.
• Εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης για την κοινωνική αποδοχή διαφορετικών και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.
• Ευαισθητοποίηση και εφαρμογή προγραμμάτων Προστασίας Περιβάλλοντος. Μια γέφυρα μεταξύ κλιματικής αλλαγής και μείωσης κινδύνου καταστροφών.
• Προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα σε νέους διαφορετικών χωρών. Με τη συμμετοχή σε δίκτυα, που στοχεύουν στην προώθηση του ηγετικού ρόλου της Νεότητας και στην ανταλλαγή απτών και καλά θεμελιωμένων ιδεών, καινοτόμων απόψεων και δραστηριοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Τομέα Νεότητας στο www.redcross.gr και στο 2106983778 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8-3 μ.μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ