ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Μετανιωμένος εμφανίζεται ο δράστης- Θα απολογηθεί την Τετάρτη για τη δολοφονία του πεθερού του

Άρτα: Μετανιωμένος εμφανίζεται ο δράστης- Θα απολογηθεί την Τετάρτη για τη δολοφονία του πεθερού του
Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Άρτας και πυροβόλησε εναντίον της πρώην συζύγου του ΙΝΤΙΜΕ

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Άρτας και πυροβόλησε εναντίον της πρώην συζύγου του. Ο 29χρονος, που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας.

Ο 29χρονος, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του: «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, υπογράμμισε: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή».

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι το θύμα τον προσέβαλε κι εκείνος εξοργίστηκε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει εκείνος το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν».

Σε ερώτηση αν πυροβόλησε την 34χρονη, είπε πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το φονικό, ο 29χρονος εξαφανίστηκε στο βουνό για να μην συλληφθεί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο τύπος του πυροβόλου όπλου που χρησιμοποίησε, καθώς το πέταξε κάπου στο βουνό.

Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε τηλέφωνο στις 8:30 το πρωί την Αστυνομία στην Άρτα και είπε πως βρίσκεται στην Δαφνούλα Ευρυτανίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Για τον εντοπισμό του είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο του 29χρονου είχε εντοπιστεί στα σύνορα Άρτας - Αιτωλοακαρνανίας, αμέσως μετά τη δολοφονία του πεθερού του στο Αστροχώρι. Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος ζούσε στο χωριό Μεσόπυργος της Άρτας, ήταν γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του αλλά και για τις φασαρίες που προκαλούσε συχνά για ασήμαντη αφορμή.

H ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου:

Στην επίσημη ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, αναφέρεται ότι «βρέθηκε νεκρός σε αύλειο χώρο οικίας σε χωριό της Άρτας 75χρονος ημεδαπός με τραύματα από πυροβόλο όπλο». Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άνδρας το απόγευμα της Πέμπτης πήγε στο πατρικό της πρώην συζύγου του καθώς λίγες μέρες πριν είχε εκδοθεί συναινετικό διαζύγιο. Ζήτησε να πάρει το δίχρονο παιδί τους και ακολούθησε έντονη συζήτηση με την 34χρονη. Τότε έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε εναντίον της αλλά αστόχησε.

Η μητέρα πήρε το δίχρονο παιδί και μπήκαν μέσα στο σπίτι. Ο άνδρας πυροβόλησε τέσσερις φορές τον ηλικιωμένο πατέρα της ο οποίος θέλησε να προστατεύσει την κόρη του και το εγγόνι του. Ο άτυχος άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά του δράστη.

Στη συνέχεια ο δράστης πήρε το αυτοκίνητο και κινήθηκε προς την ορεινή περιοχή. Αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να τον αναζητούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου που τελικά συνελήφθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ