ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Αργολίδα - 51 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Αργολίδα - 51 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να οριοθετήσουν την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή  Πυργιώτικα Ναυπλίου argolikeseidhseis.gr

Οριοθετήθηκε η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στα Πυργιώτικα Ναυπλίου σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 51 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Την ίδια στιγμή τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πυργιώτικα Αργολίδας.

Επί τόπου έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστική Υπηρεσίας.

Ειδικότερα στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, στις οποίες συμμετέχουν και 14 Νορβηγοί πυροσβέστες, καθώς και 12 οχήματα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αλλά μέχρι τώρα δεν τις έχει απειλήσει.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, κανένα σπίτι δεν κάηκε από τη φωτιά, ενώ εκκενώθηκε, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ένα μικρό ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου της περιοχής».

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος, «η φωτιά έκαψε ελαιόδεντρα και χωράφια», συμπληρώνοντας ότι «στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι με υψηλή θερμοκρασία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ