ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Καταστροφές στα μαστιχοχώρια στη Χίο, μετρούν πληγές στο Βόλο

Κακοκαιρία: Καταστροφές στα μαστιχοχώρια στη Χίο, μετρούν πληγές στο Βόλο
Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις από κατοίκους στο Βόλο που ζητούσαν βοήθεια για την απάντληση νερού από τα σπίτια τους magnesianews.gr

Σημαντικά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία που εκδηλώθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στον Βόλο και τη Χίο.

Συγκεκριμένα στο Βόλο το μπουρίνι που διήρκεσε 45 λεπτά, είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άνθρωποι από πτώση κλαδιών λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ προκάλεσε πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις και εγκλωβισμούς αυτοκινήτων σε δρόμους.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο οδικό δίκτυο, αφού χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ενός μωρού και των γονιών του από το αυτοκίνητό τους.

Στην Πυροσβεστική τα τηλέφωνα «έσπασαν» από κατοίκους που ζητούσαν βοήθεια για την απάντληση νερού και εγκλωβισμένων, όπως και στο Λιμεναρχείο για βάρκες που βρίσκονταν στη θάλασσα, επειδή κάποιοι αγνόησαν τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και βγήκαν στα ανοιχτά, με αποτέλεσμα η κακοκαιρία να τους βρει ανοιχτά της θάλασσας.

Παράλληλα, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα άφησε η νεροποντή στη Νεάπολη και τα Παλαιά, όπου οι κάτοικοι προσπαθούσαν να ξεβουλώσουν τα φρεάτια.

Από τις δυνατές ριπές του ανέμου, ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές περιοχές.

Χίος: Ζημιές στην καλλιέργεια της μαστίχας

Σημαντικές ζημιές στην καλλιέργεια της μαστίχας προξένησε το πρωινό μπουρίνι που έπληξε τη Χίο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Η νεροποντή προξένησε ζημιές κυρίως σε εκτάσεις στα Μεστά και στους Ολύμπους, όπου η βροχή ήταν πιο έντονη, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί το ασπρόχωμα με τη μαστίχα που υπήρχε πάνω σε αυτή ενώ αναφορές για ζημιές υπάρχουν σε Πυργί και Καλαμωτή, σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα politischios.gr.

Ήδη η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών ετοιμάζεται από την επομένη για την αποτίμηση της καταστροφής μέσα από τη διαδικασία αναγγελίας ζημιών στον ΕΛΓΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ