ΕΛΛΑΔΑ

Πώς κράτησαν μυστική την επιχείρηση σύλληψης του Αν. Μαρτίνη

Πώς κράτησαν μυστική την επιχείρηση σύλληψης του Αν. Μαρτίνη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η επιχείρηση σύλληψης του Ανδρέα Μαρτίνη και της συζύγου του απο την οικονομική αστυνομία έγινε κάτω απο άκρα μυστικότητα και με απόλυτα στεγανοποιημένο σχέδιο.

Ειναι χαρακτηριστικό οτι ο ανακριτής κάλεσε χθες το απόγευμα στο γραφείο του τον προϊστάμενο της οικονομικής αστυνομίας και παρέδωσε χέρι με χέρι στον Μανώλη Πλουμή τα δυο εντάλματα σύλληψης.

Αμέσως μετά συγκροτήθηκε μια κλειστή ομάδα 10 αστυνομικών.Οι πέντε απο αυτούς κατευθύνθηκαν στο σπιτι του Ανδρέα Μαρτίνη στην Κηφισιά και αφού απέκλεισαν τις εισόδους συνέλαβαν τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν. Οι άλλοι 5 κατευθύνθηκαν στο εξοχικό του στη Ραφήνα και άρχισαν την έρευνα όπου εντόπισαν διαφορά έγγραφα, ανάμεσά τους και στοιχεία για δραστηριότητα εξωχώριων εταιριών. Όλα τα έγγραφα παραδόθηκαν στις δικαστικές αρχες.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στο εξοχικό του Α. Μαρτίνη στην Ραφήνα

Εκεί, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν τραπεζικά βιβλιάρια, ιδιόχειρες σημειώσεις, παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών αλλά και στοιχεία για δραστηριότητες μέσω εξωχώριων εταιριών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece, όλα τα στοιχεία έχουν σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του Ανδρέα Μαρτίνη και τις κατηγορίες για διαφθορά.

Στις 12:00 ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Όλα είναι δηλωμένα, λέει ο Α. Μαρτίνης

"Αυτό το κατηγορητήριο το ακούω για πρώτη φορά", ήταν η απάντηση του Ανδρέα Μαρτίνη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το κατηγορητήριο τόσο εναντίον του ίδιου όσο και της γυναίκας του.

"Τα χρήματα είναι από περιουσία για γυναίκας μου που η οικογένεια της είναι γνωστό ότι είχε δραστηριότητα στο εξωτερικό. Είναι φορολογημένα και πρώτα ο θεός όταν βγει η απόφαση του εφετείου θα δείτε πως δικαιολογούνται", δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την έξοδο του από τον ανακριτή, στον οποίο αναμένεται να επιστρέψει μαζί με την σύζυγο του στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

"Τα χρήματα μπήκαν σε λογαριασμό δικηγόρου, ο οποίος έκανε τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ήταν η μόνη εταιρεία που έδινε unblock για να την εξοφλήσει το νοσοκομείο. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για σύμβαση μεταξύ δυο εταιρειών γερμανικών και ο δικηγόρος είναι ξάδερφος της συζύγου μου", πρόσθεσε.

"Είναι όλα δηλωμένα", συνέχισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ