ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή στο Εφετείο: Στον ανακριτή ο 34χρονος - Οι επαφές με εμπόρους ναρκωτικών

Εισβολή στο Εφετείο: Στον ανακριτή ο 34χρονος - Οι επαφές με εμπόρους ναρκωτικών
Αναμένεται η απολογία του 34χρονου CNN Greece/Αλέξανδρος Γαστεράτος

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε περίπου στις 11:30 το πρωί ο 34χρονος ο οποίος συνελήφθη με ποσότητα ναρκωτικών και με 1,5 εκατ. ευρώ μέσα σε σακβουαγιάζ τη στιγμή που είχε εισβάλει στο Εφετείο.

Ο δράστης θα απολογηθεί σήμερα, μετά τη σχετική προθεσμία που είχε λάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο 34χρονος στο παρελθόν είχε εντοπιστεί να κάνει συναντήσεις σε καφετέριες με άτομα τα οποία ήταν στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ναρκωτικών και μάλιστα συνελήφθησαν λίγο αργότερα για μικροποσότητες απαγορευμένων ουσιών.

Οι Αρχές ασφαλείας, που παρακολουθούσαν τους Αλβανούς είχαν δει το συγκεκριμένο νεαρό να έχει επαφές μαζί τους, χωρίς όμως να τους έχει προκαλέσει τότε το ενδιαφέρον και χωρίς να έχει προκύψει κάτι σε βάρος του.

Ωστόσο, το μυστήριο για την προέλευση των χρημάτων παραμένει για τους αστυνομικούς, που εκτιμούν ότι μία πρώτη εικόνα θα δώσουν τα κινητά τηλέφωνα του συλληφθέντα, καθώς μέσα από αυτά θα προκύψουν οι συνομιλίες του, η ανταλλαγή μηνυμάτων με άγνωστα άτομα αλλά το κυριότερο ο τηλεφωνικός κατάλογος με τις επαφές του.

Το ενδιαφέρον πάντως των αστυνομικών κέντρισε και το γεγονός ότι τα χαρτονομίσματα που ήταν στο σακβουαγιάζ ήταν παλιά, φθαρμένα και άναρχα -σχεδόν πεταμένα- τοποθετημένα μέσα στο σάκο.

Επίσης ήταν χαρτονομίσματα των 50 των 10 και των 5€.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν τουλάχιστον 10 ώρες μέχρι να καταμετρήσουν ενώ κάθε φορά που ρωτούσαν των 34χρονο πού βρήκε τόσα χρήματα, εκείνος κρατούσε ερμητικά κλειστό το στόμα του.

Το πιο πιθανό σενάριο μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει τα χρήματα να προέρχονται από πώληση ναρκωτικών -ίσως και κοκαΐνης- και ο 34χρονος να αποτελούσε την ιδιόρρυθμη «καβάτζα» συμμορίας ναρκεμπόρων, χωρίς όμως τα μέλη της σπείρας να έχουν υποψιαστεί ότι έχουν να κάνουν με έναν ασταθή ψυχικά άνθρωπο που θα έφτανε στο σημείο να παραδοθεί στις Αρχές και μάλιστα μπουκάροντας στο Εφετείο.

Παρόλα αυτά, το σενάριο τα χρήματα να προέρχονται από ξέπλυμα χρηματικού ποσού που έχει να κάνει με απαγωγή δεν έχει ακόμα αποκλειστεί από τους αξιωματικούς της δίωξης ναρκωτικών, γι’ αυτό και ήδη ξεσκονίζουν όλες τις υποθέσεις που πρόσφατα απασχόλησαν τις Aρχές ενώ γίνεται και έρευνα αν το ποσό αυτό θα μπορούσε να είχε «ξεπλυθεί», ώστε να μην εντοπίσουν πότε οι αστυνομικοί τους απαγωγείς που είχαν παραλάβει τα χρήματα.

Το τι επικρατεί στο μυαλό του 34χρονου παραμένει άγνωστο, καθώς δεν θέλει να απαντήσει σε καμιά από τις ερωτήσεις ενώ ήδη βρίσκεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί για περαιτέρω παρακολούθηση.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε όταν προχθές οι ειδικοί φρουροί που ήταν στην φύλαξη του Εφετείου είδαν ξαφνικά ένα αμάξι μάρκας Nissan και χρώματος λευκού να εισβάλει στο πάρκινγκ και από μέσα να κατεβαίνει ο 34χρονος, όποιος πλησίασε τους αστυνομικούς και τους είπε ότι θέλει να πάει στη φυλακή.

Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί θέλει να μπει στη φυλακή εκείνος απλά απάντησε ότι δεν είναι καλά και ότι στο αυτοκίνητο έχει ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητό του και εντόπισαν ένα σακβουαγιάζ που μέσα είχε τα χαρτονομίσματα αλλά και ποσότητα ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ