ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αμείλικτη και παραδειγματική τιμωρία ζητά η κόρη της 56χρονης

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αμείλικτη και παραδειγματική τιμωρία ζητά η κόρη της 56χρονης
Unsplash

Την αμείλικτη και παραδειγματική ετυμηγορία της ελληνικής δικαιοσύνης ζητά η κόρη της 56χρονης Γεωργίας, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον σύζυγό της την 31η Ιουλίου, στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση προχώρησε η κόρη της 56χρονης, στην οποία περιγράφει τη μητέρα της ως μια γυναίκα αισιόδοξη, με αξιοπρέπεια και απόλυτη προσήλωση στην οικογένεια της, «πρότυπο για κάθε σύγχρονη γυναίκα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «θυσιάστηκε στο βωμό της αρρωστημενης αντρικής του τιμής, μιας τιμής που δεν αναγνωρίζει ως ανθρώπινη οντότητα τη γυναίκα, με όνειρα, επιθυμίες και επιλογές, αλλά τη λογίζει ως ιδιοκτησία, που όποτε θέλεις την πουλάς, όποτε θέλεις την καταπατάς και όποτε θέλεις της βάζεις φωτιά και την καις».

«Θα μάχομαι με όσες δυνάμεις μου έδωσε η μαμά μου για να μείνεις και να σαπίσεις μέσα στη φυλακή, εσύ και ό,τι αρρωστημένο αντιπροσωπεύεις» λέει, μεταξύ άλλων, η κόρη της 56χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 60χρονος συζύγος και καθ' ομολογίαν δολοφόνος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοκατοχή.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Η μητέρα μου Γεωργία Μ. δολοφονήθηκε, πισωπλατα και με τον πιο φριχτό τρόπο το πρωί της 31ης Ιουλίου μέσα στο σπίτι μας από τον άντρα που παντρεύτηκε, τίμησε επί 40 χρόνια, ανέδειξε και ανέθρεψε τα παιδιά του. Η μητέρα μου, ήταν, είναι και θα είναι μια αγωνίστρια της ζωής. Μια γυναίκα γεμάτη αισιοδοξία, χαρά, φως και δύναμη. Πρότυπο για κάθε σύγχρονη γυναίκα. Δούλευε για 40 ολόκληρα χρόνια με αξιοπρέπεια και απόλυτη προσήλωση στην οικογένεια της, με σκοπό να αναθρέψει τα τέσσερα παιδιά της, μόνη της, μέσα σε έναν από χρόνια κατεστραμμένο γάμο που τη μείωνε, και τη βίαζε ψυχικά, ψυχολογικά και σωματικά.

» Η μητέρα μου θυσιάστηκε στο βωμό της αρρωστημμένης αντρικής του τιμής, μιας τιμής που δεν αναγνωρίζει ως ανθρώπινη οντότητα τη γυναίκα, με όνειρα, επιθυμίες και επιλογές, αλλά τη λογιζει ως ιδιοκτησία που οπότε θέλεις την πουλάς, οπότε θελεις την καταπατάς και οπότε θέλεις της βάζεις φωτιά και την καις.

» Ζητάμε από την ελληνική δικαιοσύνη να είναι αμείλικτη και παραδειγματική στην ετυμηγορία της, ώστε να μην τολμήσει κανένα αλλο θρασυδειλο τέρας να πάρει τη ζωή καμίας άλλης μάνας, κόρης ή αδερφής. θα μαχομαι με όσες δυνάμεις μου έδωσε η μαμα μου για να μείνεις και να σαπισεις μέσα στη φυλακή, εσύ και ό,τι αρρωστημένο αντιπροσωπεύεις, ώστε να μη κινδυνέψει καμία άλλη γυναίκα, κανένας άλλος άνθρωπος.

» Θα κατηγορώ μάνα μου τον εαυτό μου μέχρι τη μέρα που θα ανταμωσουμε ξανά.

» Καλό παράδεισο Γιωργιώ μου. Σ' αγαπάω πολύ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ