ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 51χρονος από πτώση δέντρου στην Κρήτη: Απόδοση ευθυνών ζητά η οικογένεια

Νεκρός 51χρονος από πτώση δέντρου στην Κρήτη: Απόδοση ευθυνών ζητά η οικογένεια
Καρέ - καρέ η φονική πτώση του δέντρου cretapost.gr

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Κρήτης μετά την πτώση του δέντρου που κόστισε την ζωή στον 51χρονο Παναγιώτη, με την οικογένειά του να ζητά την απόδοση ευθυνών για την εγκληματική αμέλεια.  

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε έναν από τους κεντρικότερους και μεγαλύτερους δρόμους του Ηρακλείου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, όταν ενώ ο 51χρονος οδηγός μηχανής περίμενε σε φανάρι διασταύρωσης, ένα τεράστιο δέντρο που είχε πάρει κλίση, έπεσε και τον καταπλάκωσε μέχρι θανάτου.

Όπως μετέδωσε το neakriti, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης είχε ενημερώσει τους αρμόδιους του δήμου Ηρακλείου από τον περασμένο Μάιο για το επίμαχο δέντρο.

«Ζητάμε δικαιοσύνη. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο πατέρας μου έχασε την ζωή του για αμέλεια άλλου, είναι σαν να τον σκότωσαν αυτοί. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν» ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο γιος του 51χρονου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος. Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και αμέλεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου.

Καρέ - καρέ η φονική πτώση του δέντρου

Κλειστό κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψε την τραγική στιγμή που το τεράστιο δέντρο πέφτει στο οδόστρωμα.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, ενώ άμεσα έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δύο πυροσβεστικά οχήματα. Οι πυροσβέστες επιχείρηση απεγκλώβισαν τον 51χρονο, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του και ανασύρθηκε νεκρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ