ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται νέο κύμα ζέστης - Οι θερμοκρασίες του 10ημερου

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται νέο κύμα ζέστης - Οι θερμοκρασίες του 10ημερου
Επανέρχονται οι υψηλές θερμοκρασίες μετά την σταδιακή πτώση τους την ερχόμενη εβδομάδα INTIME

Την ανιούσα παίρνει πάλι ο υδράργυρος προς τα τέλη του μήνα, όπως προβλέπει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, που δίνει επίσης τις θερμοκρασίες του επόμενου 10ημερου.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει ο κ. Αρναούτογλου σε ανάρτησή του, «μετά τον ιδιαίτερα άστατο καιρό την ερχόμενη εβδομάδα και την πτώση της θερμοκρασίας, υπάρχουν ενδείξεις και πάλι για ολιγοήμερη αρκετή ζέστη προς τα τέλη του μήνα. Για να υπολογίστε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβάστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ!

Υψηλές θερμοκρασίες και το Σάββατο - Πότε αρχίζουν οι βροχές

Επιμένουν και το Σάββατο οι υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού. Ωστόσο από τις απογευματινές ώρες αναμένεται πτώση του υδράργυρου και πιθανώς τοπικές μπόρες. Την Κυριακή η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα επικρατήσει αστάθεια με βροχές και καταιγίδες.

Σε ό,τι αφορά τη νέα αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες, μιλώντας στο CNN Greece o Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι από την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τουλάχιστον 6 βαθμούς και επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα. Η επόμενη, θα είναι μια εβδομάδα δροσερή, αλλά με βροχές, καταιγίδες και έντονη αστάθεια, με την Αττική να βρίσκεται μέσα στις περιοχές που θα επηρεαστούν από αυτή την αστάθεια.

Ειδικότερα ανέφερε:

«Το Σάββατο θα είναι μια ζεστή ημέρα στις περισσότερες περιοχές με μια μικρή υποχώρηση στα βόρεια. Την Κυριακή θα σημειωθεί η μεγαλύτερη υποχώρηση και από τη Δευτέρα και για αρκετές ημέρες θα βρίσκεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει υποχωρήσει κατά έξι βαθμούς τουλάχιστον. Αλλά θα ξεκινήσουν βροχές έντονες κατά τόπους που χρειάζονται προσοχή και θα επηρεάσουν την ηπειρωτική Ελλάδα και την Αττική».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:

  • Το Σάββατο (20-08-2022) η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται πως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.
  • Την Κυριακή (21-08-2022) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (στις περισσότερες περιοχές η μέγιστη τιμή της στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου), ενώ ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Μακεδονία, θα είναι άστατος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ