ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο για τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο

Βίντεο-ντοκουμέντο για τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο
Μόλις προχθές επιχείρησαν, από τον Έβρο και μόνο, να μπουν στην Ελλάδα 1.500 παράτυποι μετανάστες, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος intime

Στοιχεία για τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο περιλαμβάνει βίντεο - ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, ένας νεαρός μετανάστης με το κινητό του τηλέφωνο φαίνεται να αποτυπώνει τη στιγμή που μαζί με άλλα άτομα επιβιβάζονται στη φουσκωτή βάρκα, στον ποταμό Έβρο, προκειμένου να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ανάμεσα τους βρίσκονται γυναίκες αλλά και ένα παιδί.

Παράλληλα έχουν καταγραφεί έξι μετανάστες, σε μονοπάτι μέσα σε τουρκικό έδαφος που οδηγεί στον ποταμό, να κουβαλάνε στα χέρια βάρκα την οποία τους έχουν δώσει Τούρκοι διακινητές. Πίσω ακολουθεί και άλλη ομάδα τουλάχιστον 20 μεταναστών. Φορτωμένοι όλοι τσάντες με τα υπάρχοντα τους.

Τα βίντεο εντοπίστηκαν σε κινητά μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα. Βρέθηκαν επίσης χάρτες της Google, στους οποίους είναι σημειωμένες με βέλη οι περιοχές, στις οποίες τους καθοδήγησαν να κινηθούν για να φτάσουν στην ενδοχώρα.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πλέον η Τουρκία, πολλές φορές ακόμα και βιαίως, προωθεί τους μετανάστες στην Ελλάδα. Επέλεξε να συγκεντρώνει τους μετανάστες και να τους προωθεί από διάφορα σημεία όχι όλους μαζί, αλλά σε γκρουπ με τους διακινητές μπροστάρηδες και από πίσω τις επίσημες Αρχές, όπως η τουρκική στρατοχωροφυλακή» τόνισε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

«Μόλις προχθές επιχείρησαν, από τον Έβρο και μόνο, να μπουν στην Ελλάδα 1.500 παράτυποι μετανάστες. Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες. Οργανωμένα συμφέροντα τους φέρνουν την ίδια χρονική περίοδο. Τις τελευταίες μόλις ημέρες έχουμε συλλάβει 60 διακινητές λαθρεμπορίου ελπίδας» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όσον αφορά τον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Θεοδωρικάκος επΙσήμανε πως αναμένεται να επεκταθεί μόλις εξασφαλιστεί η μέγιστη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ