ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Σέιχ Σου - Φωτιά και στην Κορινθία

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Σέιχ Σου - Φωτιά και στην Κορινθία
Καλύτερη εικόνα επικρατεί στο Σέιχ Σου intime

Οριοθετήθηκε και βαίνει προς ύφεση η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Σέιχ Σου, στο τμήμα μεταξύ Αγίου Παύλου και Τριανδρίας Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, ωστόσο, νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στην Κορινθία.

Συγκεκριμένα, νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο Κατακάλι Κορινθίας σε δασική έκταση. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 89 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 4 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη.

Πληροφορίες του korinthostv.gr αναφέρουν ότι η φωτιά πλησιάζει την παλαιά Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου και οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες αφού οι Πυροσβέστες θέλουν να κερδίσουν τη μάχη πριν πέσει το φως της ημέρας.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Σέιχ Σου

Καλύτερη εικόνα επικρατεί στο Σέιχ Σου, όπου η πυροσβεστική έχει οριοθετήσει την πυρκαγιά.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δεκαεπτά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα με 25 άνδρες και από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η αστυνομία έκλεισε τους κόμβους της περιφερειακής οδού προς Άνω Πόλη και Άγιο Παύλο και η συγκοινωνία γίνεται από τις λοιπές εξόδους.

Οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν ενεργές εστίες, ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασης και αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα 22 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε:

  • Μεσσηνία
  • Αχαΐα
  • Ηλεία
  • Λακωνία
  • Κύθηρα
  • Χανιά
  • Νησιά Ιονίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ