ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινάει η εβδομάδα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινάει η εβδομάδα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού ΙΝΤΙΜΕ

Κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα, όπως καταιγίδες, κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις, αναμένεται από σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες και ενδεχομένως στα ορεινά της Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και θα συνοδευτούν από ενισχυμένους ανέμους και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων εντοπίζεται κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 31-33, στην Ήπειρο από 18 έως 32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 20 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33-34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Ο καιρός τη Δευτέρα 22 Αυγούστου

Στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Κρήτης.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο και την Κρήτη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς και στα δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στην Κρήτη τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές (εκτός από τα Δωδεκάνησα). Το βράδυ στα δυτικά και νότια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη και την Παρασκευή

Αστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ