ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Συγκλονίζει η αθλήτρια της ομάδας που χτυπήθηκε από κεραυνό- Ακαριαίος ο θάνατος του 55χρονου

Δράμα: Συγκλονίζει η αθλήτρια της ομάδας που χτυπήθηκε από κεραυνό- Ακαριαίος ο θάνατος του 55χρονου
Ο αγώνας ήταν 34 χλμ και διάρκειας 12 ωρών Facebook/ ΟΦΚΑΘ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν στον 12ωρο ορειβατικό αγώνα 34 χιλιομέτρων, που χτυπήθηκαν από κεραυνούς στο όρος Φαλακρό της Δράμας, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου κι ενός τραυματία.

Λίγο πριν φτάσουν στον τερματισμό τους, ένας άνθρωπος ηλικίας 55 χρονών έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Προηγήθηκε μία δύσκολη επιχείρηση με το ελικόπτερο, που έφτασε στο σημείο για να τους παραλάβει.

Σύμφωνα με το STAR, ο 55χρονος ήταν πατέρας ενός παιδιού και λάτρης του ορεινού τρεξίματος. Επίσης, ήταν και ερασιτέχνης ορειβάτης, καθώς συμμετείχε ως αθλητής σε πολλές διοργανώσεις. Η αγάπη του για τον αθλητισμό ήταν μεγάλη αφού ταξίδευε και εκτός Καβάλας -όπου διέμενε- για να λάβει μέρος σε αγώνες ορεινού τρεξίματος.

Μιλώντας στο MEGA, ο σύζυγος της γυναίκας που ήταν στην ομάδα των δύο ανδρών, είπε για την τραγωδία: «Εγώ σαν σύντροφος εκείνη την ώρα είχα μια προαίσθηση, επειδή κατέβαινα από το βουνό και πήγαινα να την προϋπαντήσω στον τερματισμό, την πήρα τηλέφωνο τρία λεπτά μετά που έπεσε ο κεραυνός. Δεν μπορούσε να μου μιλήσει εκείνη την ώρα, δεν κατάλαβα τι μου είπε. Κλείσανε μετά όλοι τους τα κινητά. Σε τι λεπτομέρειες να μπω, για αυτή την οικογένεια που έχασε το παιδί τους», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Γιάγκου.

«Το παιδί που το σώσαμε του έκαναν μπροστά μου ΚΑΡΠΑ, δεν ξέρω εάν κατάφερε να τον συνεφέρει λογικά τον έχει συνεφέρει. Ο άλλος που ήταν διπλά του, τον είχαν απευθείας νεκρό. Επιασαν τους σφυγμούς και ήταν νεκρός. Δεν υπήρχε περίπτωση από την πρώτη στιγμή πέθανε. Κρίμα, κρίμα στα παιδιά που χαθήκανε. Κάναμε το χόμπι μας όλοι πήγαμε εκεί για να περάσουμε καλά. Κυλούσαν όλα τόσο όμορφα. Όλα τόσο ωραία. Ο αγώνας ήταν τέλειος και μας τιμώρησε ο Θεός. Τι να πω», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έσκασε σαν βόμβα δίπλα μου»

Η γυναίκα που βρισκόταν στην ομάδα των ορειβατών που χτυπήθηκε από κεραυνό, Δέσποινα Γαβριηλίδου, βρήκε σήμα στο κινητό της και τηλεφώνησε στον σύζυγό της.

«Όλα έγιναν μέσα σε μία στιγμή», είπε στον ΑΝΤ1 η γυναίκα που είδε τον συναθλητή της να πέφτει νεκρός δίπλα της.

«Θέλω να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού, αλήθεια δεν ξέρω αν θα ξεχάσω τη φυσιογνωμία του πραγματικά.... ήταν τρομακτικό, έχω ξανατρέξει με βροχή. Δεν ήταν αστραπές, βροντές και η βροχή φανταστείτε ήρθε 3:00 τη νύχτα, ήρθε στο λεπτό μέσα, ξεκίνησε με την ψιχάλα, έβγαλα το αδιάβροχο μου και σε δευτερόλεπτα άνοιξαν οι ουρανοί, ήμουν μόνη μου με έφτασαν αυτά τα τρία παιδιά και πήγαμε μαζί την κατηφόρα και εκεί.

»Δεν κατάλαβα τι έγινε, δεν κατάλαβα, σαν να έσκασε μία βόμβα δίπλα μου και τους βλέπω όλους τους σκόρπιους, άλλος εδώ άλλος εκεί παραπέρα και πανικοβλήθηκα, δεν άκουγα τίποτα. Δύο ήμασταν καλά οι άλλοι δύο δεν ήταν καλά και όποτε προσπαθήσαμε εμείς, που ήμασταν καλά, να δούμε αν έχουν παλμό, κάτι να τους προσφέρουμε βοήθεια. Το παλικάρι μπροστά μου είπε αυτός έχει παλμό. Εγώ έπιασα το παλικάρι που σκοτώθηκε, του είπα δεν βρίσκω παλμό του έλεγα σήκω μίλα, τον έσπρωχνα μόνο, γιατί δεν ήξερα τι θα αντικρίσω, μου φώναζε ο άλλος γύρνα τον, γύρνα τον. Τον γύρισα και σοκαρίστηκα, τελείωσα, πανικοβλήθηκα, άρχισα να ουρλιάζω, να τσιρίζω, το παιδί, μου έλεγε: “Δέσποινα πρέπει να συγκεντρωθουμε”, το βουνό γυμνό δεν έβλεπα τίποτα ...».

«Τέτοιους κεραυνούς δεν έχω ξαναδεί»

Ο σύζυγος της αθλήτριας μίλησε και στην ΕΡΤ, λέγοντας: «Εγώ προσωπικά είμαι 52 χρονών, τέτοιες βροντές δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, τέτοιους κεραυνούς. Ήταν η πρώτη μάρτυρας και τώρα κάνουμε κάποιες προληπτικές εξετάσεις που είμαστε στο νοσοκομείο και λογικά θα πάρουμε εξιτήριο σε λίγο. Με τον αθλητή που κατεβαίνανε μαζί με πήρανε τηλέφωνο, μόλις βρήκαν σήμα πιο κάτω στο φαράγγι και πήγα εγώ με ένα αγροτικό και έναν φίλο μου και τους μαζέψαμε. Μέσα σε μισή ώρα καταλάβαμε, ότι υπάρχει νεκρός και σοβαρά τραυματίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ