ΕΛΛΑΔΑ

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο - Παρόντες καλλιτέχνες και πολιτικοί

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο - Παρόντες καλλιτέχνες και πολιτικοί
CNN Greece/Αλέξανδρος Γαστεράτος

Στον Αγγλικανικό Ναό του Αγίου Παύλου, στην Φιλελλήνων είπαν η οικογένεια, οι συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο τραγουδιστή και συνθέτη Ρόμπερτ Ουίλιαμς που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. 

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 21 Αυγούστου 2022, μετά από μάχη με τον καρκίνο που έδινε σε κεντρική κλινική της Αθήνας.

Στο ναό για το «τελευταίο αντίο» βρέθηκαν φίλοι και συγγενείς του καλλιτέχνη, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Τουρνάς, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Πασχάλης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Πατούλης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ στεφάνι έστειλαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ήρθαμε να αποχαιρετίσουμε έναν αγαπημένο φίλο, για πάρα πάρα πολλά χρόνια σχεδόν για όλη μου τη ζωή φίλος, αδερφός, συνεργάτης, μια κοινή ζωή. Ένας άνθρωπος γλυκός και ήπιος. Η θλίψη είναι μεγάλη, θεωρώ όμως ότι σταθήκαμε τυχεροί που υπήρξε στη ζωή μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Τουρνάς.

«Είναι σαν να χάθηκε ένα κομμάτι της νιότης μας, ένας πάρα πολύ όμορφος άνθρωπος. Ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους, που δύσκολα αναπληρώνεται η απουσία του», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, είπε «πως αποχαιρετίσαμε σήμερα έναν φίλο που όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ήταν ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης και ένας αξιοπρεπής άνθρωπος».

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα με τρεις άλλους τραγουδιστές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1977 και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο "Robert Williams". To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι "Μίλα μου" από το άλμπουμ "Εσύ κι εγώ".

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά "Η Λάμψη" του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο "Μες στην προσευχή μου".

Το άλμπουμ "Η Λάμψη" κυκλοφόρησε το 1992.

Το «Μάθημα Σολφέζ» και η Eurovision

Το Μάθημα Σολφέζ ήταν η ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1977, ερμηνευμένο στα ελληνικά από τους Πασχάλη, Μαριάννα Τόλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μπέσσυ Αργυράκη. Και οι τέσσερις καλλιτέχνες ακολουθούσαν σόλο καριέρα πριν από την είσοδό τους στο Διαγωνισμό. Η μουσική γράφτηκε από τον Γιώργο Χατζηνάσιο σε στίχους της Σέβης Τηλιακού.

Το τραγούδι κέρδισε την 5η θέση στον διαγωνισμό, συγκεντρώνοντας 92 βαθμούς και έγραψε ιστορία στις ελληνικές συμμετοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ