Πλεύρης: Στο «τραπέζι» η επέκταση υποχρεωτικότητας της μάσκας - Η «νέα κουλτούρα» στα μέτρα
Θα το εξετάσουμε, εάν χρειαστεί επέκταση της υποχρεωτικότητας στη χρήση της μάσκας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό.
Όπως είπε ο κ. Πλεύρης στον ΣΚΑΪ, ο στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι, που θα συστήνεται η χρήση της.
Έκανε μάλιστα λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία: «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε, ότι η πρόθεση που υπάρχει είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού το φθινόπωρο και το χειμώνα. «Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε κατάστασης περιορισμού δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε.
Όσο για τα σχολεία υπογράμμισε ότι και εκεί επικρατεί η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών. Όπως είπε οι συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
Σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια τόνισε, ότι θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις, με την πρώτη να περιλαμβάνει την προστασία από μετάλλαξη Όμικρον ως προς την μόλυνση, μαζί με τις παραλλαγές Όμικρον 4-5 και όπως εκτίμησε, θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους.
«Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, πως είναι σημαντικός ο εμβολιασμός με τα τωρινά εμβόλια, καθώς προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση», σημείωσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πλεύρης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη: Οι ασθενείς θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα νέα προϊόντα
OpenAI: Σε «κόκκινο συναγερμό» το ChatGPT λόγω Gemini 3 - «Να κινηθούμε ταχύτερα»
14:05
Τον Δεκέμβριο η απόφαση της Κομισιόν για τις πωλήσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035
14:02
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
14:00
Θεσσαλονικη: Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στον κόμβο των «Πράσινων Φαναριών»
13:56