ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν διακοπές στους Γερμανούς τουρίστες που δέχτηκαν επίθεση στην Κρήτη

Δωρεάν διακοπές στους Γερμανούς τουρίστες που δέχτηκαν επίθεση στην Κρήτη
Η οικογένεια αποδέχτηκε την πρόσκληση και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για αυτή τη γενναιόδωρη προσφορά

Μετά την επίθεση που δέχτηκαν οι Γερμανοί τουρίστες στο Μυλοπόταμο από δύο άνδρες, γνώριμους στην αστυνομία, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων, προσφέρει δωρεάν διακοπές στην οικογένεια, προσκαλώντας την να γνωρίσει την Κρήτη, όπως πραγματικά είναι.

Ο Σύνδεσμος καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση, τονίζοντας ότι «συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν συνάδουν με την κρητική φιλοξενία και πλήττουν το Τουριστικό μας προϊόν».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μ.Βλατάκης επικοινώνησε με την οικογένεια και αφού εξέφρασε την ειλικρινή συγνώμη εκ μέρους του Τουρισμού της Κρήτης και των Κρητικών, προσκάλεσε όλη την οικογένεια να επισκεφτούν σε μελλοντική ημερομηνία της αρεσκείας τους, για μία εβδομάδα την Κρήτη ξανά, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Η οικογένεια αποδέχτηκε την πρόσκληση με ιδιαίτερη χαρά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για αυτή τη γενναιόδωρη προσφορά.

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια γεγονότα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Συνελήφθησαν οι δράστες

«Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο», έγραψε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες είναι γνωστοί στην αστυνομία. Ο ένας είναι γεννημένος το 1984 και ο άλλος το 1986. Και οι δύο φέρονται να έχουν ποινικό ιστορικό και αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν απασχολήσει την αστυνομία με σοβαρά περιστατικά.

Μετά το συμβάν κρύφτηκαν, προκειμένου να παρέλθει το αυτόφωρο, έχοντας εκφράσει πάντως το πρωί της Δευτέρας, την πρόθεσή τους να παραδοθούν.

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής όταν ο Γερμανός οδηγός, που επέβαινε σε ενοικιαζόμενο όχημα και κινούνταν στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Προσπέρασε νόμιμα ένα αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε ένας πατέρας με τους δυο του γιους και την κόρη του, κάτοικοι της περιοχής.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ντόπιοι θεώρησαν προσβολή το γεγονός ότι τους προσπέρασε ένας «ξένος», ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε εσκεμμένα το όχημα των Γερμανών.

Ακολούθησε καταδίωξη για αρκετή ώρα και τελικά, όταν τα αυτοκίνητα σταμάτησαν, ο οδηγός του αγροτικού επιτέθηκε στον γιο του οδηγού του άλλου οχήματος, που κάθονταν στη θέση του συνεπιβάτη και τον γρονθοκόπησε άγρια.

Τότε, ο συνοδηγός του αγροτικού κινήθηκε με ένα μαχαίρι προς το μέρος της οικογένειας των τουριστών, οι οποίο έντρομοι μπήκαν στο αυτοκίνητο και προσπάθησαν να απομακρυνθούν.

Η οικογένεια των ντόπιων ωστόσο συνέχισε να τους καταδιώκει.

Κάτοικοι του Περάματος, βοήθησαν την οικογένεια των Γερμανών οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ