ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος στη Σαντορίνη

Κακοκαιρία: Κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος στη Σαντορίνη
«Οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αρτοποιός INTIME/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, αντιμετωπίζει η Σαντορίνη καθώς έγιναν κατολισθήσεις στο λιμάνι του νησιού ενώ δεν έλλειψαν ούτε οι διακοπές ρεύματος.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι από το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου, επικρατούν πολύ έντονα φαινόμενα στην Σαντορίνη. «Έχουμε κινητοποιήσει 5 οχήματα καθώς έγιναν κατολισθήσεις και στο λιμάνι, χωρίς προβλήματα στην ναυσιπλοΐα, αλλά χρειάζεται εγρήγορση γιατί είναι τουριστική περιοχή και πρέπει οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί» είπε ο ίδιος στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, στο νησί γίνονται και διακοπές ρεύματος, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις στο νησί για να επιχειρήσουν όπου χρειάζεται».

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ειδικά για αυτό το 48ωρο, σημειώνοντας ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παροδικά.

«Χθες χρειάστηκε μόλις μια ώρα για να πέσουν 40 χιλιοστά βροχής. Να μην επιχειρήσουμε να διασχίσουμε κάποιοι χείμαρρο ή πλημμυρισμένο δρόμο για να αποφύγουμε κάθε εγκλωβισμό» προειδοποίησε και συνέστησε να μην παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας κάτω από δέντρα που έχουν πάρει κλίση καθώς μπορεί να υπάρξουν πτώσεις από τα έντονα φαινόμενα.

Το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 109 κλήσεις από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ της Τρίτης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Από τις 109 κλήσεις, οι 102 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και οι 7 κοπές δέντρων.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Για σήμερα, Τετάρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη προβλέπονται καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ