ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε 22 διαμερίσματα από διαρρήκτες - αναρριχητές

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε 22 διαμερίσματα από διαρρήκτες - αναρριχητές
Τα δυο άτομα, ηλικίας 31 και 30 ετών, εντοπίστηκαν να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών στην περιοχή του Ευόσμου, μέσα σε αυτοκίνητο που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Intime

Διαρρήκτες- αναρριχητές οι οποίοι είχαν «αδειάσει» 22 διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Τα δυο άτομα, ηλικίας 31 και 30 ετών, εντοπίστηκαν να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών στην περιοχή του Ευόσμου, μέσα σε αυτοκίνητο που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο 31χρονος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή πεζός απορρίπτοντας στο έδαφος ένα μικροδέμα κοκαΐνης βάρους 1,5 γραμμαρίου, το οποίο κατείχε μαζί με τον 30χρονο. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, αποπειράθηκε να αφαιρέσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που βρισκόταν σε στάση, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Η σύλληψη των δύο ανδρών οδήγησε, σύμφωνα με την αστυνομία, στην εξιχνίαση και 22 διαρρήξεων σε οικίες, που έλαβαν χώρα από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους έως και τις αρχές του Αυγούστου.

Αναλυτικότερα τα δύο άτομα με τη μέθοδο της αναρρίχησης έφταναν στα μπαλκόνια των οικιών και ακολούθως αφού παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες εισέρχονταν στις οικίες από όπου αφαιρούσαν χρήματα και διάφορα τιμαλφή με τη λεία τους να ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν οι συλληφθέντες εντοπίστηκε πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ