ΕΛΛΑΔΑ

Ψαροντουφεκάς για τον πνιγμό της 6χρονης: Θυμάμαι ψύχραιμο τον πατέρα – Ρωτούσε αν ζει το παιδί του

Ψαροντουφεκάς για τον πνιγμό της 6χρονης: Θυμάμαι ψύχραιμο τον πατέρα – Ρωτούσε αν ζει το παιδί του
«Ο καιρός δεν ήταν καλός για κολύμπι, γι΄αυτό η παραλία δεν είχε κόσμο εκείνη την ημέρα», είπε ο ψαροντουφεκάς INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Για την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο το απόγευμα της Δευτέρας 22 Αυγούστου με τον πνιγμό της 6χρονης στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας, μίλησε ο ψαροντουφεκάς που ανέσυρε το άψυχο σώμα του παιδιού από τη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί η στάση του πατέρα της που ενώ «γνωρίζει καλό κολύμπι», όπως ανέφερε η μητέρα της 6χρονης, δεν βούτηξε για να τη σώσει, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Για την συγκλονιστική υπόθεση μίλησε στην ΕΡΤ ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπούνας.

«Ήταν σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος»

«Όταν παρατήρησα το παιδί είδα ότι ήταν νεκρό, σε μια βάρκα από κάτω, και το έβγαλα έξω. Το παιδί ήταν μπλε στο πρόσωπο, έβγαζε νερό και φαγητό από το στόμα» δήλωσε ο κ. Μπούνας.

Στη συνέχεια είπε ότι το κοριτσάκι «φορούσε ρούχα και παπούτσια. Η παραλία που συνέβη το περιστατικό δεν είναι πολυσύχναστη και ο καιρός δεν ήταν καλός για αυτό και δεν είχε κόσμο» εκείνη την ημέρα.

Αμέσως μετά «φώναξα τη γυναίκα μου λέγοντας ότι “είναι ένα παιδί νεκρό”» ανέφερε ο ψαροντουφεκάς. Ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία ενώ τον 42χρονο πατέρα τον συνάντησε όταν ήρθε ταυτόχρονα στο σημείο της τραγωδίας συνοδεία ενός αστυνομικού.

«Μετά από 5 λεπτά ήρθε η αστυνομία. Ακριβώς από πίσω του ερχόταν και ο πατέρας. Δεν ξέρω αν είχε πάει εκείνος σε αυτούς ή τον είχαν βρει οι αστυνομικοί», διευκρίνισε ο κ. Μπούνας. «Στις 3.07 έγινε η κλήση στην αστυνομία και ακολούθως ήρθε και το Λιμενικό», πρόσθεσε ο κ. Μπούνας.

Σχολιάζοντας την στιγμή που ο πατέρας αντίκρυσε το άψυχο σώμα του παιδιού υποστήριξε ότι ήταν «σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος» τονίζοντας ότι τον θυμάται αμυδρά να ρωτάει τον αστυνομικό «πες μου ότι το παιδί μου είναι ζωντανό».

Μητέρα 6χρονης: «Φρόντιζε το παιδί»

Ο 42χρονος πατέρας που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ζήτησε να του επιτραπεί να πάει στην κηδεία της κόρης του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η μητέρα είπε πώς «ο 42χρονος φρόντιζε το παιδί» τις ημέρες που το είχε στην επίβλεψή του.

Η ίδια είχε αναφέρει ότι πράγματι ο 42χρονος έχει άσθμα, όπως επικαλέστηκε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προσπάθησε να σώσει το παιδί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ