ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία - Χαλκιδική: Κατέρρευσε μέρος της γέφυρας στη Συκιά

Κακοκαιρία - Χαλκιδική: Κατέρρευσε μέρος της γέφυρας στη Συκιά
Η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη καθώς σε όλη τη Σιθωνία υπάρχουν μόλις δύο συνεργία του ΔΕΔΔΗΕ ΙΝΤΙΜΕ

Ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι εργασίες αποκατάστασης στις πληττόμενες περιοχές της Χαλκιδικής, μετά την κακοκαιρία που σάρωσε χθες μεγάλο μέρος της χώρας. 

Λάσπες, πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπή ηλεκτροδότησης συνθέτουν το σκηνικό από την Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, στο GRTimes, «από σήμερα το πρωί σταμάτησαν σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τώρα είμαστε όλοι επί ποδός για τις εργασίες αποκατάστασης. Με μηχανήματα έργων ο δήμος βρίσκεται στα σημεία με τα σοβαρότερα προβλήματα και κάνουμε ότι μπορούμε».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο παραλιακό μέτωπο Τορώνης. Η βροχή που έπεσε χθες ήταν πολύ έντονη, «άνοιξαν οι ουρανοί», σε σημείο που ο δρόμος στην παραλία σκεπάστηκε από τη θάλασσα. Τώρα έχουμε πρόβλημα με την λάσπη, όπως είναι φυσικό. Σοβαρό πλήγμα έχει υποστεί όμως και η Αγροτική Οδοποιία» συμπλήρωσε.

Από την κακοκαιρία κατέρρευσε και μέρος της γέφυρας στην Συκιά, με αποτέλεσμα να κοπεί για άλλη μια φορά το χωρίο στη μέση, ενώ στα 300 μετρα υπάρχει σχολικό συγκρότημα και οι κάτοικοι δεν μπορούν να περάσουν απέναντι. «Το πρόβλημα με την γέφυρα έχει επισημανθεί πολλάκις. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ζητάμε τα αυτονόητα να αποκατασταθεί η γέφυρα πριν θρηνήσουμε θύματα» τόνισε ο κ. Ζήσιος.

Η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη καθώς σε όλη τη Σιθωνία υπάρχουν μόλις δύο συνεργία του ΔΕΔΔΗΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ