ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος ναυτικής δοκίμου: Με σηψαιμία η 19χρονη που κατέληξε αιφνιδίως - Τι λέει η οικογένειά της

Θάνατος ναυτικής δοκίμου: Με σηψαιμία η 19χρονη που κατέληξε αιφνιδίως - Τι λέει η οικογένειά της
H 19χρονη ναυτική δόκιμος παρουσίασε πυρετό, ενώ βρισκόταν στο πλοίο «Προμηθεύς» σε εκπαιδευτικό ταξίδι προς την Ιταλία INTIME / ΥΠΕΘΑ-ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Σε θλίψη βύθισε το Πολεμικό Ναυτικό και την τοπική κοινωνία Λάρισας, από όπου καταγόταν, ο θάνατος 19χρονος ναυτικής δοκίμου, που κατέληξε αιφνιδίως σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρωτοετής ναυτική δόκιμος, που βρισκόταν στο πλοίο «Προμηθεύς» σε εκπαιδευτικό ταξίδι προς την Ιταλία, μαζί με άλλους σπουδαστές, την Τρίτη ανέφερε πως δεν ένιωθε καλά.

Παρουσίασε πυρετό και συμπτώματα σηψαιμίας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νάπολης. Την Τετάρτη σημειώθηκε συνολική κατάρρευση του οργανισμού της και η κοπέλα μπήκε στη ΜΕΘ. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Ο αδερφός της αδικοχαμένης Ναυτικής Δοκίμου, Θάλειας Κορδαμπάλου δήλωσε στο Mega: «Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι. Ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα».

«Μας πήραν εχθές να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να την στηρίξουν» ανέφερε ο ίδιος.

«Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πώς και πώς» συμπλήρωσε. «Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή» κατέληξε μιλώντας για την αδικοχαμένη αδερφή του.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί από ποια αιτία προκλήθηκε ο θάνατος της 19χρονης, ενώ άλλοι δυο σπουδαστές στο ίδιο πλοίο παρουσίασαν πυρετό αλλά σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ τα δυο συμβάντα αποσυνδέονται καθώς οι σπουδαστές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Η σορός της Θάλειας Κορδαμπάλου θα μεταφερθεί με C-130 πίσω στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ