ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες καθαριστριών ΟΑΣΑ: Η εταιρία μας έδινε μισθό κάτω του νομίμου - Άφαντος ο εργολάβος

Καταγγελίες καθαριστριών ΟΑΣΑ: Η εταιρία μας έδινε μισθό κάτω του νομίμου - Άφαντος ο εργολάβος
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Με σκουπίδια, σκόνη και δυσάρεστες οσμές έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες χιλιάδες επιβάτες λεωφορείων λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών των καθαριστριών του ΟΑΣΑ.

Οπως καταγγέλουν οι καθαρίστριες στα τέσσερα μεγαλύτερα αμαξοστάσια της Αθηνας (Ανθούσα- Ελληνικο - Βοτανικό - Άνω Λιοσια) παραμένουν απλήρωτες εδω και αρκετούς μήνες απο την εταιρία που εχει αναλάβει των καθαρισμών των αστικών λεωφορείων.

Η εργολαβική εταιρία οφείλει σημαντικό μέρος των αποδοχών των καθαριστριών, με τις ίδιες να τονιζουν πως θα συνεχίσουν τος κινητοποιήσεις τους.

Λόγω της κακής κατακτά στάσης που επικρατεί στα λεωφορεία και με τους χιλιάδες επιβάτες να διαμαρτύρονται καθημερινά, πολλοί απο τους οδηγούς αναγκάζονται να αναλάβουν δράση μόνοι τους παίρνοντας σκούπες και σακούλες για να συμμαζέψουν στο μέτρο του δυνατού τα λεωφορεία.

Οπως τονίζει στο CNN Greece ο κ. Αποστολής Κασιμερης, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, οι καθαρίστριες θα πρεπει να εξοφληθούν άμεσα και η διοίκηση να μην αποδέχεται τις ψευδείς, όπως υποστηρίζει, βεβαιώσεις περί εξόφλησης του εργολάβου.

Παραλληλα, μίλώντας στο CNN Greece η κα. Λάζη, καθαρίστρια στο αμαξοστάσιο Ελληνικού, καταγγέλει πως η εταιρία δεν τους παρέχει υλικά για τον σωστο καθαρισμό των λεωφορείων με αποτέλεσμα να καθαρίζουν ειτε με δικά τους υλικά, ειτε με σκέτο νερό.

Τέλος, καταγγέλει πως ενω υπέγραφαν για 690€, τελικά λάμβαναν 420€, με τον εργολάβο να παραμένει άφαντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ