ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο «εξορκιστής» της «Εκκλησίας των Εθνών» και στενός του συνεργάτης

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο «εξορκιστής» της «Εκκλησίας των Εθνών» και στενός του συνεργάτης
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη σύλληψη 24χρονου και 38χρονου που σχετίζονται με την αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των εθνών», που διενεργούσε τους εξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς, ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού νόμου.

Στη συνέχεια προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της «Eκκλησίας των εθνών».

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (27-08-2022) από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 38 ετών, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ