ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Τουρίστες έως τις 15 Νοεμβρίου φέτος στο νησί

Ρόδος: Τουρίστες έως τις 15 Νοεμβρίου φέτος στο νησί
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη φετινή τουριστική περίοδο που εξελίσσεται εντυπωσιακά» δηλώνει ο εντεταλμένος για τον τουρισμό δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, Θανάσης Βυρίνης AP/Thanassis Stavrakis

«Μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου θα υπάρχουν τουρίστες στα ξενοδοχεία της Ρόδου και μάλιστα σε ορισμένα από αυτά οι πληρότητες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές» δηλώνει ο εντεταλμένος για τον τουρισμό δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, Θανάσης Βυρίνης, ο οποίος εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, η οποία έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ, ακόμα και αυτό της σεζόν του 2019, που μέχρι πρότινος ήταν η καλύτερη σεζόν του ροδιακού τουρισμού.

Ήδη οι τοπικοί φορείς και παράγοντες έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στο να μπορέσουν να προσελκύσουν τουρίστες και τη χειμερινή περίοδο, κυρίως συνταξιούχους από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις, ενώ υπάρχει ανοιχτή γραμμή και με το υπουργείο Τουρισμού.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη φετινή τουριστική περίοδο που εξελίσσεται εντυπωσιακά» δηλώνει ο κ. Βυρίνης που συντονίζει από την πλευρά του δήμου Ρόδου τις προσπάθειες για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.

Όπως τονίζει ο κ. Βυρίνης, αυτές τις μέρες οι αφίξεις τουριστών στο νησί της Ρόδου έχουν υπερβεί συνολικά το 1.800.000 άτομα. Ο στόχος είναι μέχρι τέλος του χρόνου ο αριθμός τουριστών να φθάσει τα 2.300.000 άτομα γεγονός που θεωρείται πλέον εφικτό, αφού και οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δυναμικοί σε αριθμό αφίξεων.

Αναμένεται μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Βυρίνη, αλλά και παραγόντων της τουριστικής αγοράς ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η τουριστική κίνηση θα έχει καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αφού έχουν προγραμματίσει διακοπές τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας, με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

Ήδη για το πρόγραμμα φιλοξενίας των συνταξιούχων τον χειμώνα έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις στη Ρόδο και αναμένεται να υπάρξουν απτά αποτελέσματα μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά περίπου 20 ξενοδοχεία που διαθέτουν γύρω στις 5.000 κλίνες θα μείνουν ανοιχτά και το χειμώνα στη Ρόδο και θα είναι διαθέσιμα, ώστε να φιλοξενήσουν τους ευρωπαίους συνταξιούχους που θα θελήσουν να αφήσουν την πατρίδα τους για να ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ξενοδοχεία-μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, η πλειοψηφία των οποίων λειτουργεί κάθε χειμώνα στο νησί, και τα οποία απάντησαν στο σχετικό αίτημα του υπουργείου Τουρισμού, που εξετάζει τις πιθανότητες να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας Ευρωπαίων συνταξιούχων, σε ελληνικούς προορισμούς.

Μεταξύ αυτών είναι και η Ρόδος, που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει κάποιον αριθμό ατόμων τρίτης ηλικίας, τα οποία θα αποφασίσουν να περάσουν το χειμώνα τους ή τουλάχιστον ένα μέρος του στην Ελλάδα, λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους στις πατρίδες τους.

Είναι ξενοδοχειακές μονάδες μικρές και μεγάλες που βρίσκονται στην πόλη της Ρόδου και στην περιοχή της Ιξιάς.

Παράλληλα και εστιατόρια έχουν δηλώσει ότι θα μείνουν ανοιχτά και τον χειμώνα, υπογραμμίζοντας ότι φέτος επιχειρείται από το υπουργείο Τουρισμού να οργανωθεί ένα πρόγραμμα φιλοξενίας Ευρωπαίων συνταξιούχων στην Ελλάδα, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, λόγω της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη που θα πλήξει ιδιαίτερα τα άτομα τρίτης ηλικίας.

Ήδη σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κάποιοι εστιάτορες του νησιού δήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν και να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους αυτούς τους δύο μήνες. Μία πρώτη λίστα ήδη δόθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ώστε να προωθηθεί όπου ζητηθεί.

Μάλιστα και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννης Πάππου, σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσε τις ενέργειες που γίνονται σε αυτό το επίπεδο λέγοντας ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες ώστε να υπάρξει μία πολύ συγκεκριμένη κατηγορία επισκεπτών ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, και ότι υπάρχει γι' αυτό συνεχής επικοινωνία με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

«Σε συνεργασία και με άλλα συλλογικά όργανα συζητάμε για να δώσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα του ποιοι επαγγελματίες, δηλαδή εστιατόρια και ξενοδοχεία, θα είναι ανοιχτά τους χειμερινούς μήνες, για να δώσουμε τη σωστή πληροφόρηση στις ξένες αγορές ώστε να φέρουμε αυτή την κατηγορία επισκεπτών την επόμενη περίοδο.

Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα στην Ελλάδα. Το έχουμε ξαναπροσπαθήσει στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο για τη Ρόδο. Γίνεται συντονισμένα για το σύνολο της χώρας» δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ