ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Κουφονήσι: Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας για την ταυτότητα των σορών

Θρίλερ στο Κουφονήσι: Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας για την ταυτότητα των σορών
Η νεκροψία-νεκροτομή θα διενεργηθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά αύριο, Δευτέρα 29 Αυγούστου. ΙΝΤΙΜΕ (φωτογραφία αρχείου)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση των δύο σορών που εντοπίστηκαν σε προχωρημένη σήψη το μεσημέρι του Σαββάτου, μέσα σε σακούλα στα Κουφονήσια.

Οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Νάξου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «έμειναν για τουλάχιστον ένα χρόνο μέσα στο νερό, ή σε κάποια παραλία».

Απαντήσεις για την ταυτότητα των δύο σορών αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά αύριο, Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, ερευνάται η εκδοχή οι σοροί να σχετίζονται με ναυάγιο που σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο ανοιχτά της Φολεγάνδρου, στις 22 Δεκεμβρίου 2021, όπου δεν είχε γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στο σκάφος.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε ότι «από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους».

Η δεύτερη σορός εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για τις Αρχές καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και αυτό να ανήκει τελικά σε ζώο και όχι σε άνθρωπο.

Τις απαντήσεις πλέον αναμένεται να δώσει ο ιατροδικαστής που θα διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή στις δύο σορούς προκειμένου μέσω αυτών να ξεκινήσει η έρευνα του Λιμενικού για την ταυτοποίηση σε πρώτη φάση αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα.

Η επίσημη ανακοίνωση για τις σορούς

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Φυκιό Κάτω Κουφονησίου.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά».

Νωρίτερα, οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως πρόκειται για μια σορό απροσδιόριστης ηλικίας και φύλου, σε προχωρημένη σήψη η οποία εντοπίστηκε κοντά στην παραλία Φυκιό, στο κάτω Κουφονήσι.

Λίγο αργότερα, πληροφορίες ανέφεραν πως μπορεί να πρόκειται για δύο πτώματα, καθώς ήταν τόσο προχωρημένη η σήψη που κανείς με την πρώτη ματιά δεν θα μπορούσε να αποφανθεί αν είναι ένα ή περισσότερα.

Τελικά, οι Αρχές φαίνεται από τον αριθμό των άκρων, να καταλήγουν πως πρόκειται για δυο σορούς, η μία από τις οποίες ανήκει σε άνθρωπο. Η δεύτερη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ανήκει σε άνθρωπο ή σε κάποιο ζώο.

Ο εντοπισμός του μακάβριου ευρήματος έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από τον πλοίαρχο μίας θαλαμηγού που ειδοποίησε τις Αρχές και άνδρες του Λιμεναρχείου Νάξου έσπευσαν αμέσως στην περιοχή που τους υπέδειξε.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μεταφορά στο νοσοκομείο της Νάξου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, από την οποία ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί και για τον αριθμό των πτωμάτων.

Οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ