ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Θλίψη για το τραυματισμένο δελφίνι - Είχε παγιδευτεί σε βράχια της Χερσονήσου

Κρήτη: Θλίψη για το τραυματισμένο δελφίνι - Είχε παγιδευτεί σε βράχια της Χερσονήσου
Το δελφίνι εγκλωβίστηκε στα βράχια και οι λουόμενοι που το είδαν έσπευσαν να το βοηθήσουν cretalive.gr

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος ενός δελφινιού που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από τα βράχια της Χερσονήσου Κρήτης όπου είχε παγιδευτεί.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι λουόμενοι, δεν τα κατάφεραν να το καρατήσουν στη ζωή.

Το δελφίνι, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Cretalive. gr, εγκλωβίστηκε στα βράχια πίσω από τις κατασκηνώσεις του Κοκκίνη Χάνι. Οι λουόμενοι που το είδαν έσπευσαν κοντά του, προσπαθώντας να το απεγκλωβίσουν και να το βοηθήσουν να βρει τον δρόμο του στην ανοιχτή θάλασσα.

Όταν διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένο, ενημέρωσαν το Ενυδρείο Κρήτης παίρνοντας οδηγίες για τις πρώτες βοήθειες που έπρεπε να του παράσχουν μέχρις ότου φτάσουν στο σημείο οι επιστήμονες του «Θαλασσόκομου». Πράγματι, όλοι όσοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν σκέπασαν με μια βρεγμένη πετσέτα το δελφίνι φροντίζοντας να του ρίχνουν νερό, όπως ακριβώς τους είχε υποδειχθεί.

Όπως διαπίστωσαν οι δύο επιστήμονες του Ενυδρείου που έφτασαν στο σημείο το δελφίνι είχε τραυματιστεί στα πτερύγια χτυπώντας στα βράχια, ενώ λίγο αργότερα, ιδιώτες με σκάφος που προσφέρθηκαν εθελοντικά να παράσχουν συνδρομή παρέλαβαν το θηλαστικό και το μετέφεραν στα ανοιχτά σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων βόρεια της ακτής όπου και εντοπίστηκε.

Δυστυχώς, όμως, οι δυνάμεις του το είχαν εγκαταλείψει και το δελφίνι ξεψύχησε στα χέρια των ανθρώπων που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να το βοηθήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ