ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Η νεκροψία θα δώσει απαντήσεις για τον θάνατο του 15χρονου

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Η νεκροψία θα δώσει απαντήσεις για τον θάνατο του 15χρονου
Ο άτυχος 15χρονος και η παρέα του πήγαν σε παραλία της Χαλκιδικής για μονοήμερη εκδρομή από την Πέλλα όπου διέμεναν INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Η νεκροψία- νεκροτομή αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τον ξαφνικό χαμό του 15χρονου που έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε στην παραλία στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής όταν, ο ξάδελφος του άτυχου νέου, τον είδε μπρούμυτα στη θάλασσα. Αρχικά, πίστευε πως αστειευόταν και όταν τον πλησίασε είδε ότι δεν ανταποκρινόταν και κάλεσε σε βοήθεια.

«Το βγάλαμε εδώ έξω μπροστά, έβγαζε αφρούς από το στόμα, ήρθε ο ναυαγοσώστης, φέρανε απιδινωτή, ήρθε το ασθενοφόρο, πήραν το παιδί και φύγανε δεν είχε αισθήσεις» ανέφερε ένας από τους διασώστες και συμπλήρωσε: «Ένα παιδί φώναξε για βοήθεια. Πήγα εκεί, αλλά το αγόρι ήδη δεν κινούταν. Τον πήρα και τον έβγαλα έξω».

Ακολούθησαν μεγάλες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν καθώς του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τόσο από το ναυαγοσώστη όσο και από λουόμενους που ήξεραν από ΚΑΡΠΑ.

«Ήταν ήδη κόσμος που βοηθούσε. Έδωσα εξοπλισμό, βοήθησα και εγώ. Ούτε στο ασθενοφόρο σταμάτησε η προσπάθεια» ανέφερε ο ναυαγοσώστης.

«Με ειδοποίησαν την ώρα που τον βγάλανε από τη θάλασσα. Κατεβάσαμε τον απιδινωτή κάτω, μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα» τόνισε ο πρόεδρος των Νέων Φλογητών, Άγγελος Ιωαννίδης.

«Είχε χάσει τις αισθήσεις του από μόνος του, χωρίς να συμβαίνει κάτι από ό, τι μας είπαν τα παιδιά» ανέφερε ένας από τους λυόμενους, σύμφωνα με το Mega.

Η παρέα των εφήβων είχε πάει στην παραλία της Χαλκιδικής για μονοήμερη εκδρομή από την Πέλλα όπου διέμεναν.

«Τα παιδιά ήταν παρέα, έρχονται κάποια λεωφορεία το πρωί, μονοήμερη, σαν εκδρομούλα. Κάνουν το μπάνιο και το απόγευμα φεύγουν. Ήταν παρέα τα παιδιά, μόνα τους» πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης.

Aμέσως μετά η σορός του 15χρονου μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Νέων Μουδανιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ