ΕΛΛΑΔΑ

«Δέχτηκε επίθεση από λύκο»: Η εκδοχή του αντιδημάρχου για την κακοποίηση γαϊδάρου

«Δέχτηκε επίθεση από λύκο»: Η εκδοχή του αντιδημάρχου για την κακοποίηση γαϊδάρου
Στον γάιδαρο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και το ζώο φαίνεται πως είναι καλά στην υγεία του ΙΝΤΙΜΕ/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Την δική του εκδοχή για το περιστατικό με τον γάιδαρο στα Ιωάννινα δίνει μέσω του δικηγόρου του ο συλληφθείς αντιδήμαρχος Ζίτσας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Δημήτρη Δήμο, ο αντιδήμαρχος ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά το ζώο έπεσε στην άσφαλτο και εκείνος δεν το αντελήφθηκε άμεσα.

«Η θέση του εντολέως μου είναι ότι το ζώο αυτό είχε δεχθεί επίθεση από λύκο. Τραυματίστηκε στο στέρνο του, το ανέβασε στην καρότσα του αυτοκινήτου του να πάει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο (…) και χωρίς να το αντιληφθεί προφανώς, το πόδι του ζώου έπεσε στην άσφαλτο, κρατώντας η τριχιά εντός της καρότσας το υπόλοιπο. Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία όταν έπεσε όλο το ζώο το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι οι πλατφόρμες στο διαδίκτυο έχουν κατακλυστεί από μηνύματα εκβιαστικά και απειλητικά σε βάρος του αντιδημάρχου και πως όπως και σε άλλες περιπτώσεις, «δικάζεται και καταδικάζεται ερήνην».

Παράλληλα, σημείωσε πως ο 63χρονος, δεν μπορεί να ξύπνησε μια μέρα και να είπε «ας σύρω ένα γάιδαρο μέσα στο χωριό να με δούνε όλοι».

Ο δικηγόρος μιλώντας και στο Open είπε πως το ζώο είναι καλά στην υγεία του. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ και οι κτηνιατρική υπηρεσία που ορίστηκε από τον Εισαγγελέα το εξέτασε και «είναι μία χαρά».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει για τη σύλληψη τα ακόλουθα:

«Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι (σσ. την Κυριακή) σε περιοχή των Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Ειδικότερα, η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε κακοποίηση ζώου ιδιοκτησίας του, που έγινε χθες το απόγευμα σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ