ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 70χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε παιδιά στο Αλεποχώρι

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 70χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε παιδιά στο Αλεποχώρι
Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 70χρονος που πυροβόλησε εναντίον παιδιών στο Αλεποχώρι Αλέξανδρος Γαστεράτος, CNN Greece

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 70χρονος, ο οποίος χωρίς να διστάσει άρπαξε ένα κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε εναντίον δύο παιδιών που είχαν εισέλθει στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Συγκεκριμένα του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης προσέγγισης στο Αλεποχώρι, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου που θα διαμένει, καθώς και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απολογούμενος δήλωσε συντετριμμένος για την εξέλιξη των πραγμάτων, υποστηρίζοντας, ότι δεν είδε ποιοι ήταν οι άνθρωποι που μπήκαν στην αυλή του και πως σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό, να σκοτώσει κάποιον.

29025_n.jpg
Αλέξανδρος Γαστεράτος, CNN Greece

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πίστεψε ότι είχαν εισέλθει κλέφτες ή ληστές και με φόβο για τη ζωή του, χωρίς να μπορεί να διακρίνει αν είναι ενήλικες η ανήλικοι, αν οπλοφορούσαν ή όχι, πυροβόλησε με μόνο σκοπό να τους εκφοβίσει και όχι να τους σκοτώσει.

Τα παιδιά από την πλευρά τους υποστήριξαν στις προανακριτικές καταθέσεις τους, ότι έπαιζαν το παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια» και έτσι βρέθηκαν στην αυλή του 70χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ